Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSAlpha Bank: Ο... άσσος Ψάλτη με την Αστικά Ακίνητα

Alpha Bank: Ο… άσσος Ψάλτη με την Αστικά Ακίνητα

Στα “ψιλά” πέρασαν οι λεπτομέρειες, που δρομολογούνται μέσω του Project Galaxy, ειδικότερα του προγράμματος Skyline, μέσω του οποίου η Αστικά Ακίνητα θα μετατραπεί σε πλατφόρμα ακινήτων. Επιδίωξη της διοίκησης Ψάλτη η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην εγχώρια αγορά ακινήτων.   

Στο νέο σχήμα θα εισφερθούν θυγατρικές παρεμφερών δραστηριοτήτων (λ.χ Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων), εξειδικευμένες υπηρεσίες και ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων (ευρύτερα real estate) αξίας μεγαλύτερης των 500 εκατ.  

Εάν το εγχείρημα μπορούσε να “μετρηθεί” με όρους Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) η νέα Alpha Αστικά Ακίνητα θα μπορούσε να διεκδικήσει την δεύτερη θέση από την Noval ΑΕΕΑΠ- θυγατρική του ομίλου Viohalco- μετά την Prodea (πρώην Εθνική Πανγαία).    

Το ενδιαφέρον για την Alpha Αστικά Ακίνητα είναι πως επί μακρόν η χρηματιστηριακή αξία της συντηρούνταν σε επίπεδα πέριξ των 100 εκατ. (μηδενικό το free float) με ελάχιστη συναλλακτική δραστηριότητα. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα στη μετοχή πραγματοποιούνται-συγκριτικά- αυξημένες συναλλαγές, η τιμή έχει πάρει την ανιούσα με την αποτίμηση, πλέον, να ξεπερνά τα 110 εκατ.   

Στο ίδιο διάστημα, κινητικότητα στο χρηματιστηριακό ταμπλώ καταγράφεται και για τις μετοχές άλλων εταιρειών του κλάδου (Prodea, Premia Properties, BriQ κ.α. ) με ενίσχυση τιμής, χρηματιστηριακής αξίας.    

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν αυτή την… έξαρση στην θεαματική άνοδο των τιμών (ονομαστικών) σε συγκεκριμένους τομείς του real estate, στην προεξόφληση περαιτέρω αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως οι αγορασμένες στα χαμηλά εταιρείες του κλάδου έχουν σημαντική εσωτερική αξία, ενσωματωμένη στα χαρτοφυλάκια τους.   

Η κίνηση Ψάλτη, μόνο τυχαία δεν είναι, απεναντίας δρομολογείται σε σωστό χρόνο επιβεβαιώνοντας τα αντανακλαστικά της διοίκησης της τράπεζας.   

Το γεγονός, πως η…παραμελημένη θυγατρική βρέθηκε από τα…αζήτητα σε ρόλο…πολύφερνης νύφης λέει πολλά. 

– ο… κουμπάρος- 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ