Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣAlpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για ομόλογο

Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για ομόλογο

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση του νέου senior preferred ομολόγου της Alpha Bank, με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,25%, ενώ στόχος της τράπεζας είναι η συγκέντρωση ποσού 400 εκατ. ευρώ.

Το ομόλογο είναι διάρκειας έξι ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα πέντε έτη, ενώ ο τίτλος θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και BB- από την S&P.

Σύμβουλοι της έκδοσης είναι οι: Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank ως Joint Bookrunners.
Στόχος της έκδοσης, όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση στους επενδυτές, είναι η στήριξη της ρευστότητας της συστημικής τράπεζας με την περαιτέρω βελτίωση των δεικτών ρευστότητας, καθώς και η ενίσχυση του buffer της Ελάχιστης Απαίτησης Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL). 
Σημειώνεται πως τελικός στόχος MREL της Alpha Bank για το 2026 είναι στο 27,16% των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού, ενώ στο α’ τρίμηνο του 2023 είχε διαμορφωθεί στο 21,28%, με εκδόσεις ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ περίπου να απομένουν έτσι για την επίτευξή του (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το νέο senior preferred ομόλογο).

Η συστημική τράπεζα είχε βγει στις αγορές τον περασμένο Φεβρουάριο, με έκδοση τίτλου Additional Tier 1. Η Alpha είχε αντλήσει 400 εκατ. ευρώ, με το κουπόνι του τίτλου να διαμορφώνεται στο 11,875%. Τον Δεκέμβριο του 2022 η Alpha είχε εκδώσει senior preferred ομόλογο, διάρκειας 4,5 ετών, αντλώντας 450 εκατ. ευρώ, με κουπόνι 7,5%, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 είχε εκδώσει τριετές senior preferred ύψους 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 7%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ