Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣήμερα οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Σήμερα οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του δήλωση, ανακοίνωσε την διοχέτευση ενός πόσου, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ως πακέτο άμεσης στήριξης, προαναγγέλλοντας παράλληλα ένα στοχευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπτυξης ειδικά για την Εύβοια. “Και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και πρόσθετες ευρωπαϊκές ενισχύσεις”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το finupnews.gr είχε αναφέρει από χθες ότι το οικονομικό επιτελείο έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση «πατώντας» στα τεράστια ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν. Μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων που θα ληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων, θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φυσικές καταστροφές, από τις αρχές του 2020 έχουν προκαλέσει οικονομικό κόστος άνω των 1,3 δις. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ