Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜάριος Ηλιόπουλος: "Βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα και απολαύστε το!"

Μάριος Ηλιόπουλος: “Βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα και απολαύστε το!”

Είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και άνοιξε τα χαρτιά του για όλα τα ζητήματα της ομάδας. Ο Μάριος Ηλιόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη τύπου δήλωσε πως πως ήρθε για τίτλους και για μια ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστεί.

Υπογράμμισε πως ήταν δεύτερο παιδικό του όνειρο να πάρει τα ηνία της ΑΕΚ, μετά την ενασχόλησή του με τη ναυτιλία και έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο: “Βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα και απολαύστε το. Θα γίνει αυτό που πρέπει“.

Ο Ματίας Αλμέϊδα ήταν παρών και άκουσε το Μάριο Ηλιόπουλο να τον αποκαλεί: “Ο άνθρωπός μας”.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο Μάριος Ηλιόπουλος:

Στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε: “Καλησπέρα. Κυρίως σε αυτούς που αγαπάνε ανιδιοτελώς την ΑΕΚ. Σήμερα η αγάπη στην κοινωνία δεν είναι ανιδιοτελής. Υπάρχει σκοπός δυστυχώς. Η ΑΕΚ όμως επειδή έχει διαφορετική φιλοσοφία. Επειδή είναι η ψυχή των Ελλήνων, που έχει μάθει στα δύσκολα και στους πολέμους, θα περνάει αυτή την ανιδιοτέλεια σε όλους. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο, ο νέος σταθμός μου, ο νέος στόχος, το νέο μου μεγάλο όραμα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θυμάται τις ρίζες της. Που φτάνουν στη Μικρά Ασία, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που ήταν ο πολιτισμός και το φως, εκεί που εμπνεύστηκαν μεγάλοι Έλληνες. Εκεί που παίρνουμε σήμερα εμείς έμπνευση. Η ΑΕΚ προσδιορίζει το σθένος των Ελλήνων στα δύσκολα. Είναι η ομάδα που συνδέεται με την ψυχή όλων μας. Είναι η ομάδα που όταν την πολεμήσανε, κράταγε ανάστημα και πήγαινε πολύ μπροστά. Οι πράξεις μας κρίνουν όλους. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόνο δέκα μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις”.

Πότε και πως ήρθε η ιδέα του να μπει στο ποδόσφαιρο και ποια η συνεργασία με τον Μελισσανίδη: «Είμαι ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους. Πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Επειδή τολμώ, μπορώ να πω, ότι είχα ως παιδικό όνειρο, όπως είχα όνειρο με τη Seajets να κυριαρχήσω στις ελληνικές θάλασσες, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να πάρω τα ηνία της ΑΕΚ. Το σύμπαν συνωμοτεί και φέρνει συγκυρίες που δεν φαντάζεσαι. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που άρπαξα. Όπως στη φύση υπάρχει ο καταρράκτης που τρέχει και δημιουργεί ενέργεια, όλο αυτό το πάθος και η αδρεναλίνη δεν μπορούσε να πάει αναξιοποίητη. Έτσι άδραξα την ευκαιρία και πραγματοποιήθηκε το δεύτερο παιδικό μου όνειρο».

Για το όραμα, τους στόχους του για την ΑΕΚ και το μήνυμα στον κόσμο: «Θα ήθελα να μην πολυμιλώ για το τι θα κάνω. Έχω μάθει με πράξεις να μιλάω. Ο κόσμος έχει τις δικές του ανησυχίες. Σίγουρα η επαγγελματική μου καριέρα δεν μου επιτρέπει να μην είμαι πρωταγωνιστής. Ο άνθρωπος που θα παίρνει τις κύριες αποφάσεις θα είμαι εγώ. Θα έχω δίπλα μου στενούς συνεργάτες και της υπάρχουσας διοίκησης. Αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές θα γίνουν, αν και όποτε χρειαστεί. Το όραμά μου είναι να κατακτούμε τίτλους και να είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Μελισσανίδης με τα λόγια του με τίμησε, είπε ότι θα είμαι ο προστάτης της ΑΕΚ. Θα πρέπει να υπερασπιστώ την ΑΕΚ. Θα έλεγα στον κόσμο βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα και θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για το πως βλέπει αυτός συνολικά την ΑΕΚ εκτός από το ποδόσφαιρο και την Ερασιτεχνική: “Είναι το μεγάλο μου όνειρο, πέρα από τις Ακαδημίες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς υποδομές. Είναι ένδοξη, είναι απίστευτο προνόμιο να είσαι Έλληνας, αλλά είναι δυστυχώς άσχημο το ότι γεννιέσαι σε μια χώρα που δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές. Και στην πρώτη μου παρουσίαση είχα μιλήσει γι’ αυτό. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας και επειδή δεν υπάρχουν υποδομές γενικότερα, είναι όραμα να αναδείξουμε ταλέντα. Στις Ακαδημίες το ταλέντο του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να παίζουν πάντα μόνο ξένοι που δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί να μην μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να παίζουν έξι ή επτά Έλληνες; Θέλουμε αξιοποίηση του ταλέντου και να κάνουμε ένδοξη την ΑΕΚ και σε άλλα αθλήματα που είναι πίσω. Να δίνουμε κάθε χρονιά έμφαση σε κάτι καινούργιο για τον κόσμο της ΑΕΚ”.

Για το μοντέλο διοίκησής του, αν θα παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις και αν θεωρεί κλειδί για την πρόοδο της ΑΕΚ η σχέση με τον Αλμέιδα: «Το πρώτο πράγμα που ζήτησα είναι ομοψυχία και να κάνετε αντιπολίτευση με επιχειρήματα. Όχι στείρα αντιπολίτευση, όπως στην πολιτική. Δεν θα είναι συλλογική η διοίκηση, θα διοικώ εγώ, όμως θα ακούω όλων τα επιχειρήματα. Που θα είναι στοιχειοθετημένα. Αν με πείσουν θα γυρίσω ακόμα και 180 μοίρες. Αν χρειαστεί θα το κάνω. Τον Ματίας τον έχω γνωρίσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έβαλε την τυπική σφραγίδα για την αλλαγή των ηνίων. Είχε ενημερωθεί πρώτος, ήταν εκείνος που είπε το ναι γνωρίζοντας με εδώ και μήνες. Είναι ο άνθρωπός μας. Χθες γυρνώντας από την Αργεντινή μιλήσαμε τρεις ώρες και μου είπε ότι είναι εδώ για να γράψουμε χρυσές σελίδες για την ΑΕΚ. Έχω μεγάλο σεβασμό. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και ειδικά για τις μεταγραφές τον έχει ο Ματίας».

Για τις μεταγραφές και για το μπάτζετ, αν θα αυξηθεί και αν είμαστε κοντά σε ανακοινώσεις: “Είναι αυτό κάτι που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΑΕΚ να σας πω ποιες μεταγραφές θα γίνουν; Ή να πούμε τα οικονομικά μεγέθη; Από την πρώτη μέρα που ήρθα συζητάμε για μεταγραφές. Δεν πατάς ένα κουμπί όμως, θέλει στρατηγική. Πάντα η τελική απόφαση είναι του Ματίας. Πρέπει να κρατήσουμε μια μυστικότητα, να είναι κάτι επτασφράγιστο, αλλιώς θα εκτεθούμε και θα βάλουμε σφαίρα στα πόδια μας. Δέστε τη ζώνη σας, ψυχραιμία και πάμε στον αγώνα. Η πράξη θα δείξει. Αυτή η ανησυχία είναι πολλαπλάσια δικιά μου”.

Για το πως τρέχει γενικότερα η ΑΕΚ, τις εντυπώσεις και για το μοντέλο διοίκησης: “Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης. Οι άνθρωποι πιο μεγάλης ηλικίας ήταν σφιχτοί γιατί είχαν περάσει δύσκολα στη ζωή τους, κάνοντας όμως δραστικές κινήσεις. Η ΑΕΚ είναι καλοκουρδισμένη. Δεν βλέπω εκπλήξεις. Οι περισσότερες ΠΑΕ είναι καταχρεωμένες. Δεν ήρθαμε εδώ για να ανακαλύψουμε την Αμερική. Όσα στελέχη, που θα είναι αρκετά, φανούν χρήσιμα, θα παραμείνουν στις θέσεις τους για να βάλουμε καλούς στόχους. Οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Δεν ήρθα για να τα αλλάξω όλα. Ήρθα στην ΑΕΚ για να κάνουμε το καλοκουριδσμένο ρολόι πιο ουσιαστικό. Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος στη ζωή μας. Αυτός ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο”.

Για την πολιτική ως προς τη σχέση με τον κόσμο και αν είναι σύμφωνος με την αυστηροποίηση του πλαισίου για τις ποινές: “Είναι δύσκολη ερώτηση. Δεν σας κρύβω ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά πληρώνοντας αμαρτίες άλλων και άλλων αθλημάτων. Από την άλλη πλευρά και εμείς πρέπει να συντονιστούμε και να συγχρονιστούμε στα νέα μέτρα και να καταφέρουμε να πείσουμε την Πολιτεία να ξαναέρχονται οι οικογένειες στο γήπεδο. Η ΑΕΚ πρωτοπορεί σε αυτό. Και να έρχονται και οι αντίπαλες ομάδες στα γήπεδα των γηπεδούχων και αντίστροφα. Τα μέτρα τα θεωρώ πολύ σκληρά. Αλλά πρέπει να τα σεβαστούμε. Τα όπλα μας είναι το γήπεδο και ο κόσμος μας που αγαπάει την ΑΕΚ. Για τους οπαδούς και τους συνδέσμους. Ζήτησαν να με δουν σήμερα. Ήταν δύσκολο αυτό. Έδωσα ήδη εντολή σύντομα την επόμενη εβδομάδα ελπίζω, να καλέσουμε αντιπροσωπείες όλων των συνδέσμων για να τους δω και να γνωριστούμε. Οι οπαδοί και οι φίλαθλοι είναι η καρδιά της ομάδας. Εμείς είμαστε ο εγκέφαλος. Εμείς αποφασίζουμε για την καρδιά μας για να είναι το σώμα ενιαίο πρωταθλητής”.

Για το τι θα ήθελε να κάνει στις 100 πρώτες μέρες στην ΑΕΚ και αν η ελληνοποίηση θα παίξει ρόλο στον φετινό σχεδιασμό του ρόστερ: «Δεν θα επιβάλλω στον Ματίας τους παίκτες που θα επιλέξει. Εγώ σας μίλησα για το όραμά μου, γι’ αυτό που επιθυμώ εγώ. Η Ελλάδα έχει ταλέντα που πρέπει να αναδειχθούν. Έχετε δει εσείς στις 100 μέρες των κυβερνήσεων να γίνονται πράγματα; Να τα πούμε μετά από 100 με 150 μέρες τι κάναμε. Ήρθα για τίτλους και να πρωταγωνιστήσουμε, με πάθος και αδρεναλίνη, για να προσφέρω με αγάπη για την ΑΕΚ».

Για την Κυβέρνηση και το ποδόσφαιρο: “Είναι λάθος να μπλέκουμε την κυβέρνηση με πέναλτι, φάουλ κλπ. Κάποια πράγματα πρέπει να είναι αυτοδιοίκητα. Η κυβέρνηση που έχουμε είναι σταθερή, αξιόλογη και αξιόπιστη κυβέρνηση. Κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό της Ευρώπης. Όμως δεν έχει σταθεί στο πλευρό των μικρών και των φτωχών. Θα έπρεπε να σταθεί περισσότερο στους ανθρώπους που υποφέρουν. Και όσο δεν στριμώχνονται οι συστημικές. τράπεζες να βοηθήσουν την κοινωνία, τους μικρούς και τις επιχειρήσεις που αγωνιούν… Πρέπει να μπουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και να βοηθούν όσους το έχουν ανάγκη. Αυτοί θέλουν στήριξη. Ο Δικέφαλος έχει δικές του φτερούγες δυνατές που κάποιοι θα προσπαθήσουν να πληγώσουν. Πόσες λακκούβες συνάντησα με τα καρτέλ στην ελληνική ναυτιλία… Αυτά τα καρτέλ σήμερα δεν υπάρχουν. Έχουν πάει για βρούβες. Υπάρχει μια τράπεζα που έχει κυριαρχία, αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα και έρχεται η δικιά μας κυριαρχία με μηδέν δανεισμό απέναντι στην τράπεζα και με το καρτέλ να μην υφίσταται”.

Για τη θέση της ΑΕΚ σε σχέση με τις υποψηφιότητες Μπέου και Γκαγκάτση σε Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ: “Τον κύριο Μπέο τον γνώρισα από κοντά στις καταστροφές Ντάνιελ. Στη Θεσσαλία όπου συνδράμαμε και με την ΕΜΑΚ για να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο, δώσαμε ένα εκατομμύριο μπουκάλια στον Βόλο και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησε. Δραστηριοποιούμαστε εκεί ως SeaJet. Συνδράμαμε με κάποια δημόσια έργα εκεί στις καταστροφές. Εκεί ήταν η γνωριμία μας, και ο Βόλος είναι ένα στρατηγικό σημείο για τη δουλειά μας. Δεν είναι μόνο το επαγγελματικό αλλά και το ηθικό κομμάτι. Το κάθε πράγμα στον καιρό του, Για τον Γκαγκάτση τώρα. Θα πρέπει να βγει δημοσίως να πει τι θα κάνει, τις δεσμεύσεις του, πως θα αξιοποιήσει το Fair Play. Αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο του Αλμέιδα και τη συμπεριφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Κάθε πράγμα στον καιρό του”.

Για το κομμάτι των πωλήσεων μετά την παραχώρηση Πόνσε και για τον Λιβάι: “Ο Πόνσε είναι μια διαδικασία που έχει συζητηθεί πάνω από ενάμιση μήνα. Το ποσό είναι μεγάλο, είναι ρεκόρ. Επί δικών μου ημερών, καταλήξαμε και πουλήσαμε τον παίκτη με τη συναίνεση του Ματίας. Αλλιώς δεν θα γινόταν. Ο Ματίας είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που δεν έχει παρωπίδες. Ξέρει ότι τα χρήματα μένουν στην ομάδα και ότι θα πάρουμε κάποιον άλλο κοντά στα δικά του θέλω. Ως προς τον Λιβάι δεν θα σας απαντήσω. Είναι ένας παικταράς, τον οποίο αν κρίνουμε ότι πρέπει να φύγει σε ένα ποσό θα φύγει, αλλιώς θα μείνει. Δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ο παίκτης είναι για να μείνει”.

Για τη σχέση με Μαρινάκη και με Ολυμπιακό: “Στη ζωή όταν δεν είσαι ειλικρινής τα βρίσκεις μπροστά σου. Είναι ουσία. Εγώ δεν θέλω ποτέ να κατηγορηθώ ότι λέω ψέματα και ιστορίες για αγρίους. Ήταν πριν 35 με 40 χρόνια στενότατος φίλος μου. Πριν 20 χρόνια κουμπάρος μου. Τα τελευταία περίπου 18 χρόνια έχουμε τελείως διαφορετικές πορείες. Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του και μπορεί να βρεθούμε σε χώρους πλοιοκτητών μια φορά τον χρόνο. Ο αδελφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Αλλά εδώ γεννιούνται δίδυμα με διαφορετικές απόψεις. Τον αδερφό μου ο στενός κύκλος τον αποκαλεί Παριζιάνο. Εγώ είμαι ο Παρτιζάνος. Ο Παρτιζάνος είναι ΑΕΚ και ο Παριζιάνος Ολυμπιακός».

Για το αν εγγυάται τα συμφέροντα της ΑΕΚ στον πόλεμο που δέχεται: “Δεν με είχατε γνωρίσει το 1991 όταν πολέμαγα ένα καρτέλ και αυτό το καρτέλ σήμερα δεν υπάρχει. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι και η πορεία στην Ευρώπη. Μην ξεχάσετε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποκάλεσε προστάτη. Πρέπει να αξιοποιήσω και να υπερασπιστώ αυτό που είπε για μένα και να το δείξω με πράξεις αυτό. Η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές, αλλά όποιος ανοίγει τον λάκκο, αν το χειριστείς έξυπνα, έχει πιθανότητες να πέσει μέσα”.

Για το Financial Fair Play: “Προφανώς και θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πωλήθηκε ο Πόνσε και θα πρέπει να μπουν τα πράγματα σε ένα καλούπι. Αλλιώς θα βλέπουμε εκατομμύρια χρεών και υποχρεώσεις προς τρίτους”.

Για το αν σκοπεύει να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό και το αν θα κατασκευάσει κάτι στον χώρο της Brittania: “Όνειρό μου είναι να προσφέρω κάτι που να έχει ουσία. Με την ανάδειξη του πολιτισμού, της χώρας, της ιστορίας μας. Δεν είναι πρωταρχικός σκοπός ένα κανάλι, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δεν είναι. Το Britannia πράγματι έχει αποκτηθεί από δικά μας συμφέροντα. Το έχουμε δώσει σε μια σοβαρή ομάδα ως προς την αξιοποίησή του και θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο”.

Για την ΑΕΚ που θέλει να δει: “Να βλέπουμε μια ΑΕΚ για την οποία θα είμαστε περήφανοι, να κερδίζουμε με την αξία μας και να μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι για το πως το ελληνικό ποδόσφαιρο πήγε τόσο μπροστά. Να παραμιλάνε, να μην πιστεύουν και να τρίβουν τα μάτια τους”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ