Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΌμιλος Βαφειά: Ενισχύει τον στόλο του με αγορές και παραγγελίες πλοίων -...

Όμιλος Βαφειά: Ενισχύει τον στόλο του με αγορές και παραγγελίες πλοίων – Κέρδη 135 εκατ. δολ. το 2023

Έσοδα 360 εκατ. δολαρίων, κέρδη 135 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το 2023 ο Όμιλος Βαφειά, με τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου να ανέρχονται στα 1,2 δισεκ. δολάρια.

Ο Όμιλος συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου του. Τον τελευταίο μήνα προχώρησε στην απόκτηση δύο bulk carriers τύπου supramax (“Aulac Vanguard”- “Almira Miroi”), ενώ τους τελευταίους μήνες απέκτησε 17 φορτηγά πλοία και πιο συγκεκριμένα 8 capes, 2 kamsarmax, 3 handies kai 4 supramax. Όλα είναι ιαπωνικής κατασκευής, ενώ σημειώνεται πως ο όμιλος έχει εγκαταλείψει τα κινεζικά ναυπηγεία από το 2010 όταν και ναυπήγησε 4 aframax. Παράλληλα, έχει ακόμα δύο νεότευκτα να παραλάβει από την Ιαπωνία. Πρόκειται για δύο VMC μεταφορικής ικανότητας 11.000 κυβικών μέτρων με παραλαβή το 2025 και το 2026.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις πέντε εταιρείες του ομίλου οι τέσσερις δεν έχουν τραπεζικά δάνεια ενώ η Stealthgas έχει μόνο 15% δανεισμό.

Παράλληλα ο όμιλος στηρίζει ουσιαστικά τα ελληνικά ναυπηγεία και την γενικότερη προσπάθεια αναβίωσής της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 20 δεξαμενισμούς πλοίων στα ναυπηγεία της Χαλκίδας και ακόμα τρεις στα ναυπηγεία της Onex στη Σύρο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ