Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑΠΕΡΓΙΕΣΧωρίς Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, ΤΑΧΙ- Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Χωρίς Μετρό, Λεωφορεία, Τρόλεϊ, ΤΑΧΙ- Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί του Μετρό στις γραμμές 2 και 3 ενώ χειρόφρενο έχουν τραβήξει και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για σήμερα Τετάρτη συμμετέχοντας οι εργαζόμενοι στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά από τις προσφυγές των συγκοινωνιακών εταιριών στη Δικαιοσύνη, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους μετατρέποντας τις αρχικά ανακοινωθείσες στάσεις εργασίας τους σε 24ωρη απεργία υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ, η οποία και  «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» και δηλώνει πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησής της.

Πιο αναλυτικά:

Γραμμή 1: Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.
Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00
Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.
Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο
Σε ό,τι αφορά τα οδικά μέσα, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα κινηθούν μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, στις 60 γραμμές τις οποίες έχει παραχωρήσει ο ΟΑΣΑ σε αυτά.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Σημειώνεται πως τα ΙΧ θα κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τους περιορισμούς του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της γενικής απεργίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ