Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΦον ντερ Λάιεν προς Ουκρανούς: Το μέλλον της Ευρώπης είναι και δικό...

Φον ντερ Λάιεν προς Ουκρανούς: Το μέλλον της Ευρώπης είναι και δικό σας μέλλον

Η δημοκρατία «πρέπει να καλλιεργείται και να βελτιώνεται κάθε μέρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στην τελετή λήξης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης στο Στρασβούργο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ίδια σημείωσε επίσης ότι δεν πρέπει να είναι δεδομένο τι είναι η Ευρώπη, ενώ απευθυνόμενη προς τους Ουκρανούς υπογράμμισε: «Το μέλλον της Ευρώπης είναι και δικό σας μέλλον».

«Θα προτείνω, στο μέλλον, να δώσουμε στις Επιτροπές Πολιτών το χρόνο και τους πόρους για να διατυπώσουν συστάσεις προτού παρουσιάσουμε ορισμένες βασικές νομοθετικές προτάσεις. Γιατί η δημοκρατία δεν τελειώνει με εκλογές ούτε με συνέδρια. Πρέπει να δουλεύεται, να καλλιεργείται και να βελτιώνεται κάθε μέρα. Το είδαμε σε εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Αυτή είναι η εικόνα που θέλω να γιορτάσουμε στις 9 Μαΐου. Μια εικόνα πολύ πιο δυνατή από οποιαδήποτε στρατιωτική παρέλαση που ανεβοκατεβαίνει στους δρόμους της Μόσχας τη στιγμή που μιλάμε. Μια εικόνα που μας θυμίζει να μην παίρνουμε ποτέ ως δεδομένο τι είναι η Ευρώπη και τι σημαίνει. Η Ευρώπη είναι ένα όνειρο. Ένα όνειρο γεννημένο από τραγωδία», προσέθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ