Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΦον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από «σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση το...

Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία έχει ανάγκη από «σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση το 2024 και μετά

Η Ουκρανία έχει ανάγκη από «σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση» το 2024 και μετά για να κερδίσει τον πόλεμο, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εφιστώντας την προσοχή στον κίνδυνο κούρασης των συμμάχων του Κιέβου απέναντι στην ρωσική επίθεση.

«Η Ουκρανία μπορεί να νικήσει στον πόλεμο αυτόν», δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η πρόεδρος της Κομισιόν. «Αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε να της παρέχουμε τα μέσα για να αντισταθεί».

«Οι Ουκρανοί έχουν ανάγκη προβλέψιμης χρηματοδότησης καθ’ όλη την διάρκεια του 2024 και μετά από αυτό», είπε δύο εβδομάδες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα επικεντρωθεί στην ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο, επιχείρηση δύσκολη λόγω της απειλής του ουγγρικού βέτο.

«Εχουν ανάγκη από διαρκή και ικανή προμήθεια όπλων για να υπερασπισθούν την χώρα τους και να ανακτήσουν τα νόμιμα εδάφη τους», είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε τον Δεκέμβριο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ουκρανική ένταξη θα είναι ένα ιστορικό βήμα για την χώρα και απάντηση στην πρόσκληση της ιστορίας για την Ευρώπη.

Απευθύνοντας προειδοποίηση για τις απόπειρες παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα πολυπληθείς στην περίπτωση της Ουκρανίας, η πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε στις ήττες της Ρωσίας από την έναρξη της εισβολής της κατά της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία δεν πέτυχε τους στρατηγικούς της στόχους (…) Η Ρωσία απέτυχε στο οικονομικό επίπεδο. Οι κυρώσεις απομόνωσαν την οικονομία της από τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Τέλος, η Ρωσία απέτυχε στο διπλωματικό επίπεδο», είπε αναφερόμενη στην ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας, την οποία σύντομα θα ακολουθήσει η Σουηδία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ