Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Υπουργείο Υγείας: Διευκρινήσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων σήμερα στις 12.30

Υπουργείο Υγείας: Διευκρινήσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων σήμερα στις 12.30

Σήμερα στις 12:30 οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας, σε μία προσπάθεια περιορισμού του κορωνοϊού, μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης “Δέλτα”.

Άμεσα, ξεκινά, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν από τις 16 Αυγούστου σε αναστολή εργασίας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, θα δοθούν κίνητρα για εμβολιασμό, σε μόνιμους και στρατεύσιμους, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Τότε, θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή, που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί.

Εμβολισμοί: 91.928 δόσεις το τελευταίο 24ωρο

Τα στατιστικά δεδομένα για τον εμβολιασμό κατά της λοίμωξης COVID-19 στην χώρα μας αναφέρουν ότι έχουν χορηγηθεί 9.325.449 δόσεις, από την έναρξή του έως χθες.

Εξ αυτών 5.269.237 εμβολιασθέντες έχουν λάβει τουλάχιστον τη πρώτη δόση και σήμερα 23.127.  Συνεπώς 4.331.934 άτομα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου και σήμερα έκαναν 73.324.

Το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν συνολικά 91.928 δόσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού και ανακοινώνονται στην σελίδα emvolio.gov.gr