Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤρία boxships στον στόλο της Costamare

Τρία boxships στον στόλο της Costamare

Την απόκτηση τριών secondhand containerships γνωστοποίησε η Costamare, συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, κατά την ανακοίνωση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε στην αγορά δύο αδελφών πλοίων, χωρητικότητας 6,492 teu και με έτος κατασκευής το 2004. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και θα ναυλωθούν για χρονική διάρκεια 22-25 μηνών.

Παράλληλα, η Costamare απέκτησε το containership “Neokastro” (4,178 teu/ 2011) από τη γερμανική Peter Dohle. Το κόστος αγοράς δεν έγινε γνωστό, με την VesselsValue να εκτιμά την αξία του πλοίου γύρω στα 27,2 εκατ. δολάρια. Από την ημέρα παράδοσης, το πλοίο έχει ήδη ναυλωθεί για περίοδο 12-14 μηνών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες.

Επιπλέον, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε επίσης την πώληση του containership “Halifax Express” (4,890 teu/2000). Η παράδοσή του στον νέο ιδιοκτήτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο, με την VesselsValue να κοστολογεί το πλοίο στα 9,1 εκατ. δολάρια.

Τέλος, η Costamare ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εξασφαλίσει 20 νέες συμφωνίες ναύλωσης για τα πλοία της από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παράλληλα αναμένει έσοδα 40,6 εκατ. δολαρίων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ