Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΤρία νεότευκτα για την ΤΕΝ

Τρία νεότευκτα για την ΤΕΝ

Τρία νεότευκτα για την ΤΕΝ

Η Tsakos Energy Navigation (TEN) – συμφερόντων Ν. Τσάκου – προχώρησε στην παραγγελία έως τριών tanker τύπου suezmax, για τα οποία έχει ήδη εξασφαλίσει συμφωνία με ναυλωτή στην Ευρώπη. Τα πλοία θα κατασκευαστούν στη Νότια Κορέα και τα έσοδα που θα προκύψουν με βάση το ισοδύναμο χρονοναύλωσης από τη συμφωνία, ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. δολάρια.

«Η TEN συνεχίζει την κερδοφόρα πολιτική των ελκυστικών, μακροπρόθεσμων ναυλώσεων για να αναπτύξει το στόλο της σε περιόδους που οι τιμές των νεότευκτων είναι ανταγωνιστικές», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

«Διπλασιάζοντας την παρουσία μας σε αυτόν τον πολύ επιλεκτικό, με υψηλές απαιτήσεις εισόδου, τομέα, κερδίζουμε μερίδιο αγοράς και αυξάνουμε ουσιαστικά τα καθαρά μας κέρδη. Η σταδιακή ανάπτυξη του στόλου και η ανανέωση του, παραμένουν ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής μας, η οποία σε συνδυασμό με τα υγιή μερίσματα και την επαναγορά μετοχών θα μπορέσει να βοηθήσει στην επίτευξη μίας πιο ρεαλιστικής αποτίμησης της μετοχής μας στο μέλλον».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ