Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο POS στον φούρνο της γειτονιάς θα μπλοκάρει τη δόση του Ταμείου...

Το POS στον φούρνο της γειτονιάς θα μπλοκάρει τη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης;

Ο tempora o mores. Η ολιγωρία του κυρίου Κώστα που έχει τον φούρνο της γειτονιάς μπορεί να μπλοκάρει τη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης. Τέτοιο βάρος πέφτει στις πλάτες του κυρίου Κώστα και πολλών ακόμη εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Φτάσαμε λοιπόν λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και το υπουργείο Οικονομικών κάνει την τελευταία απογραφή πριν λάβει τις αποφάσεις του. Αν τα στοιχεία που επικαλούνται οι επαγγελματικοί φορείς είναι αληθινά -μιλούν για ένα ποσοστό ολοκλήρωσης του έργου που υπολείπεται ακόμη και του 20-25%- τότε η παράταση είναι μονόδρομος.

Όμως, ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζει ότι μόνο με την εκπλήρωση όλων των ορόσημων για την επόμενη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να κάνει αίτηση εκταμίευσης δόσης οπότε αυτό που ψάχνουν στην κυβέρνηση είναι ένα «χρονικό παράθυρο» που θα συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά: αφενός να είναι εφικτή η ολοκλήρωση της δουλειάς και αφετέρου να μην δημιουργηθεί η εικόνα ότι το έργο παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες.

Οι πληροφορίες μιλούν λοιπόν για χορήγηση παράτασης η οποία όμως θα είναι από σφικτή έως «ασφυκτική» ακριβώς για να υπάρξει ταχύτατη πρόοδος. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 400.000 ταμειακές μηχανές που πρέπει να διασυνδεθούν γύρω από τις οποίες περιστρέφονται εκατοντάδες χιλιάδες POS.

Ποιο είναι όμως το πραγματικό χρονικό ορόσημο για την κυβέρνηση; Η 30η Ιουνίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να είναι όλα on line. Μην περιμένει κανείς όμως ότι θα δοθεί τέτοιο περιθώριο στους επαγγελματίες. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ