Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ"Το ντέρτι του Μητσοτάκη" είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής Χουριέτ

“Το ντέρτι του Μητσοτάκη” είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής Χουριέτ

Με τις εκλογές στην Ελλάδα και τον έλληνα πρωθυπουργό Κυρ.Μητσοτάκη, ασχολείται το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Μάλιστα, στο κάτω μέρος της έκδοσης, το άρθρο φιλοξενείται με τον τίτλο “Κοίτα το ντέρτι του Μητσοτάκη και το υπογράφει ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα Yorgo Kirbaki.

Ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Σημαντικός παράγοντας είναι η Ημερομηνία Των Εκλογών στην Τουρκία, καθώς θα καθορίσει το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία πριν τις 18 Ιουνίου προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε το εκλογικό ημερολόγιο”.

“Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που ήθελε οι εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα να μην συμπέσουν με τις ίδιες ή κοντινές ημερομηνίες, σχεδίαζε να προσφύγει στις κάλπες στη χώρα του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Λόγω του εκλογικού συστήματος που θα εφαρμοστεί, η πιθανότητα σχηματισμού μονοκομματικής ή κυβέρνησης συνασπισμού ήταν πολύ χαμηλή και σχεδίαζε να διεξαγάγει νέες εκλογές το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οι οποίες θα εφαρμόζονταν από το διαφορετικό σύστημα και έτσι να έρθει ξανά στην εξουσία.

Το σχέδιο Μητσοτάκη ήταν οι ελληνικές εκλογές να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου, πριν από τις 18 Ιουνίου”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ