Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤο ισχυρό τρίμηνο της Seanergy Maritime και η αισιοδοξία για τα capesize

Το ισχυρό τρίμηνο της Seanergy Maritime και η αισιοδοξία για τα capesize

Ως το ισχυρότερο τρίμηνο της Seanergy Maritime Holdings, χαρακτήρισε το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης, δηλώνοντας παράλληλα ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αγορά των capes λόγω των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών στο πεδίο προσφοράς και ζήτησης.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 3,7 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 1,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 29,7 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 46% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,8 εκατ. δολάρια έναντι των περσινών 7,9 εκατ. δολαρίων.

«Το βιβλίο παραγγελιών διαμορφώνεται στο 6% του εν ενεργεία στόλου επίπεδα που είναι ιστορικά χαμηλά, ενώ η ζήτηση των capes ενισχύεται από τις παγκόσμιες ενεργειακές ελλείψεις τις γεωπολιτικές εξελίξεις καθώς και τα επενδυτικά προγράμματα για κατασκευή υποδομών από την Ανατολή έως τη Δύση. Οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί αναμένεται να περιορίσουν περαιτέρω το προσφερόμενο τονάζ, λόγω της επιβράδυνσης της ταχύτητας ανάπτυξης του παγκόσμιου στόλου», όπως σημείωσε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο κ. Τσαντάνης.

«Η εταιρεία έχοντας επιδείξει σημαντική λειτουργική μόχλευση είναι καλά τοποθετημένη ώστε να κεφαλαιοποιήσει τα αυξημένα ναύλα στην αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2022».

Τέλος, η Seanergy ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 0,025 δολ. ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει το 58% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών της στο τρίμηνο. Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 14 Ιουλίου 2022 και θα αφορά του κατόχους μετοχών της εταιρείας μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2022.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ