Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΤα...αυτογκόλ που έκαψαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα…αυτογκόλ που έκαψαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Είχα πει και γράψει όταν ξεκίνησε αυτή η πορεία προς τις κάλπες ότι νικητής θα είναι αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη στην τελική ευθεία. Καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν από το φίνις θα συμπέρανα ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Όχι όμως όπως νόμιζε ο Αλέξης Τσίπρας και πίστευαν τα στελέχη του. Και για να είμαι ακριβής πέτυχε να εξαφανίσει το…κλίμα που είχαν δημιουργήσει τα Τέμπη σε βάρος της κυβέρνησης και άρχισε να βάζει το ένα αυτογκόλ πίσω από το άλλο.

Αποτέλεσμα; Εκεί που πήγαινε η Νέα Δημοκρατία με κατεβασμένο το κεφάλι, με σοκαρισμένα τα στελέχη της από την τραγωδία και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναζητά λύση και φυγή προς τα εμπρός προς τις εκλογές, με τα…δώρα του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή.

Λάθος πρώτο η υπόθεση Πολάκη. Η επιστροφή του έδειξε την αδυναμία διαχείρισης Τσίπρα απέναντι στον…βαθύ ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα άρχισε η Κουμουνδούρου να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Σαν να έπρεπε να παίξει ντόμινο. Άρχισε το αφήγημα της… προοδευτικής συγκυβέρνησης, στην οποία έβαζε μέσα εκτός από το ΠΑΣΟΚ, τον Βαρουφάκη, το ΚΚΕ και ότι άλλο υπήρχε. Ύστερα άρχιζε να θολώνει ακόμη και αυτό το θολό μήνυμα μιλώντας για κυβέρνηση ανοχής. Στη συνέχεια το χειροτέρεψε και άρχισε να μιλά για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Και κατέληξε με τον Τσίπρα να κάνει…άνοιγμα στους παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη. Λες και οι “φασίζουσες” ψήφοι μετατρέπονται σε δημοκρατικές ανάλογα με το τι ψηφίζουν οι φασίστες,. Η απόλυτη παράκρουση. Κερασάκι οι απόψεις Κατρούγκαλου που έσκασαν σαν βόμβα χθες στην τηλεοπτική εκπομπή “Παρεμβάσεις” στο Blue Skay. O Κατρούγκαλος απαντώντας σε τοποθέτηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη κατάφερε το μεγάλο… αυτογκόλ στην οικονομία. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την ασφαλιστική εισφορά των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% και αναλόγως εισοδήματος.

Η θέση αυτή του Κατρούγκαλου, πυροδότησε μια σειρά από αντιδράσεις και είχε προκαλέσει το κίνημα της γραβάτας το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το πλήρωσε ακριβά στις προηγούμενες εκλογές. Ο Αδωνις και η ΝΔ δεν άφησαν την ευκαιρία να χαθεί και άρχισαν να…πυροβολούν από σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή της άγριας φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Θα μπορούσα να καταγράψω ένα σωρό από αυτογκόλ σε αυτή τη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά όλα δείχνουν ότι θα τα πληρώσει στην κάλπη. Ακόμη και το σημερινό πρωτοσέλιδο του κομματικού εντύπου της Κουμουνδούρου, δείχνει ότι πλέον δεν αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις αλλά θέλουν να τις ανατρέψουν…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ