Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣυνεχίζονται οι αναβαθμίσεις για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

Συνεχίζονται οι αναβαθμίσεις για τη μετοχή του ΟΠΑΠ

Συνεχίζονται τα θετικά σχόλια για την πορεία των μεγεθών του ΟΠΑΠ και οι αναβαθμίσεις για τη μετοχή του, καθώς μετά την Eurobank Equities που ανέβασε την τιμή στόχο στα 13,80 ευρώ, η Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ αυξάνει το στόχο στα 15,5 ευρώ έναντι 13 ευρώ προηγουμένως.

Η βελτίωση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ από τη Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΕΠΕΥ ήρθε μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα εξαμήνου και την πλήρη επανεκκίνηση των πρακτορείων του οργανισμού, ενώ σημειώνει πως δεν αναμένει νέους περιορισμούς ως το τέλος του έτους.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, τα VLTs και το online στοίχημα θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στα ακαθάριστα έσοδα του ΟΠΑΠ. Εκτιμά πως η μέση ετήσια ανάπτυξη από τα VLTs θα κυμανθεί στο 12,16% και της online δραστηριότητας στο 10,34%.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι ο ΟΠAΠ έχει δεσμευτεί να διανέμει μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή τον χρόνο, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,3% περίπου με την παρούσα τιμή της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. που είναι στα 13,5 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Eurobank Equities χαρακτήρισε ισχυρά τα αποτελέσματα 2ου τριμήνου του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας ότι η διανομή προμερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή αποτέλεσε θετική έκπληξη. Οι αναλυτές της ΑΧΕ τονίζουν πως οι επιδόσεις του 2ου τριμήνου είναι ενδεικτικές της υψηλής ικανότητας παραγωγής ταμειακών ροών που παρέχει το επιχειρηματικό μοντέλο του οργανισμού.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται στην περιοχή των 14,50 ευρώ, ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου, ήτοι την περασμένη Παρασκευή έκλεισε στα 13,79 ευρώ που αποτελούν υψηλά δέκα ετών, καθώς σε αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από το Μάιο του 2011. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, θυμίζουμε πως έχει κάνει πολλαπλές χρηματιστές διανομές, μέσω μερισμάτων κ.λπ.

Ο τίτλος του ΟΠΑΠ έβγαλε το μήνα Αύγουστο με άνοδο 9%, ενώ σε επίπεδο 9μήνου 2021 βρίσκεται στο +23% περίπου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ