Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣυνεχίζεται ο προεκλογικός «πυρετός» επικρατεί στην Τουρκία

Συνεχίζεται ο προεκλογικός «πυρετός» επικρατεί στην Τουρκία

Για τον προεκλογικό «πυρετό» που επικρατεί στην Τουρκία ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών μίλησε στην ΕΡΤ ο πτέραρχος ε.α., αμυντικός αναλυτής, Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

«Το θέμα είναι εάν ο Ερντογάν θα ακολουθήσει την ανορθόδοξη οικονομική πολιτική ή θα ακολουθήσει μια ορθόδοξη πολιτική» δήλωσε ο κ. Ιατρίδης επισημαίνοντας ότι μετά τις εκλογές της 28ης Μαΐου ο νικητής θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο πτέραρχος εν αποστρατεία επανέλαβε την εκτίμησή του ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.όποιος και εάν εκλεγεί «Ο αναθεωρητισμός θα παραμείνει όπως ο επεκτατισμός και οι επιδιώξεις» σημείωσε ενώ σχολιάζοντας τι θα συμβεί σε περίπτωση επανεκλογής του Ερντογάν σημείωσε ότι οι κακές του σχέσεις με τις ΗΠΑ ευνοούν την Ελλάδα που θα πρέπει να επενδύσει σε αυτόν τον παράγοντα.

«Επειδή έχει οικονομικά προβλήματα, όποιο αραβικό σχέδιο Μάρσαλ να του δώσουν, δε φτάνουν τα χρήματα για να ανοικοδομήσει αυτά τα οποία προκάλεσε ο σεισμός. Άρα, θα χρειαστεί χρήματα και από τη Δύση και επομένως, κατά κάποιο τρόπο, θα εξαρτάται», συμπλήρωσε ο στρατιωτικός αναλυτής.

Σχολιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τουρκικών εκλογών και το προφίλ που παρουσίασε ο Ερντογάν στο δρόμο για τις εκλογές που διεξάγονται σε ιδιαίτερα πολωμένο κλίμα, τόνισε ότι αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλος ηγέτης.

«Δε θα άφηνε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, της δεύτερης εκατοενταετίας από την τουρκική δημοκρατία. Θέλει να οδηγήσει την Τουρκία στον αιώνα της Τουρκίας. Θα έχουμε μια “Ερντογανική” Tουρκία και σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβάζει το δικό του πορτρέτο και θα κατεβάζει το πορτρέτο του Κεμάλ» δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ