Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣυμμετοχή της Προέδρου του ΕΒΕΑ στο Επενδυτικό Φόρουμ “Forinvest” στη Βαλένθια

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΒΕΑ στο Επενδυτικό Φόρουμ “Forinvest” στη Βαλένθια

Τις ευκαιρίες για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα, τα κίνητρα που υφίστανται για προσέλκυση επενδύσεων και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία παρουσίασε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο Επενδυτικό Φόρουμ “Forinvest”, που πραγματοποιήθηκε στις 8-9 Μαρτίου στην ισπανική πόλη Βαλένθια.

Η κα Εφραίμογλου εκπροσώπησε τη χώρα μας στο φόρουμ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής Πρεσβείας της Μαδρίτης και μετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στη Μεσόγειο», ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με κρατικούς και επιχειρηματικούς ισπανικούς φορείς, με στόχο τη διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας για την ενίσχυση της μικρομεσαίας και κυρίως νεοφυούς επιχειρηματικότητας μεταξύ των ευρωμεσογειακών χωρών.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, παρουσίασε το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις για τις προοπτικές που παρουσιάζει το ευρωμεσογειακό «οικοσύστημα» για επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις και για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, η κα Εφραίμογλου παρέθεσε επικαιροποιημένα στοιχεία για τα μακροοικονομικά μεγέθη και τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, την εκρηκτική άνοδο των εξαγωγών και την εξαιρετικά υψηλή αύξηση των εισερχόμενων επενδύσεων τα τελευταία έτη, καθώς και για τη βελτίωση που παρουσιάζει το επενδυτικό και επιχειρηματικό προφίλ της χώρας, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που υφίστανται για χρηματοδοτήσεις επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με κινητοποίηση συνολικών κεφαλαίων της τάξεως των 60 δισ. ευρώ.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε, επίσης, στα φορολογικά και λοιπά επενδυτικά κίνητρα που παρέχει η Ελλάδα στους επενδυτές, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τις υψηλότατες εισροές ξένων επενδύσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων από μεγάλους διεθνείς Ομίλους. Παράλληλα, εστίασε και στη σημασία που έχει η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ευρωμεσογειακή ζώνη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Φόρουμ, η κα Εφραίμογλου είχε πλήθος συναντήσεων και επαφών με κρατικούς και επιχειρηματικούς τοπικούς φορείς, αλλά και επιχειρήσεις που μετείχαν στο Φόρουμ, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών για την ανάπτυξη των νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Ισπανίας και των άλλων συνεργαζόμενων μεσογειακών χωρών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ