Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣτόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα αποφασίσει τους όρους μιας ειρηνευτικής συμφωνίας

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα αποφασίσει τους όρους μιας ειρηνευτικής συμφωνίας

Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας την αμετάβλητη στάση της συμμαχίας, στον απόηχο σχολίων στενού συνεργάτη του, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Είναι οι Ουκρανοί, και μόνο οι Ουκρανοί, που θα αποφασίσουν πότε οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες για διαπραγματεύσεις και επίσης, εκείνοι θα αποφασίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια λύση θα είναι αποδεκτή», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας σε διάσκεψη στη νορβηγική πόλη Άρενταλ, πρόσθεσε πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία. Η δήλωση έρχεται έπειτα από σχόλια του επικεφαλής του γραφείου του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, του Στιαν Γένσεν, ο οποίος είπε πως η Ουκρανία μπορεί στο τέλος να παραδώσει έδαφος στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο Γένσεν ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη για τα σχόλιά του.

«Το μήνυμά του (του Γένσεν), το οποίο είναι και το κύριο μήνυμά μου, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι, κατ’ αρχάς, πως η πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει — υποστηρίζουμε την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ