Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΚΚΛΗΣΙΑΣτη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τα ζητήματα με τον ναό των Αγίων Ισιδώρων...

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τα ζητήματα με τον ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Για τη συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για τον μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωσε που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων είχε έρθει στην επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδας ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδοθαύματα» και «απάτη ολκής» για όσα συμβαίνουν στον ναό. Ο Μητροπολίτης είχε υποστηρίξει πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα».

Σημειώνεται πως ο ναός των Αγίων Ισιδώρων είναι από τα πιο δημοφιλή και γνωστά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Καθημερινά προσέρχονται χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι αναζητούν τον παρηγορητικό λόγο και την ευλογία του ιερέα του ναού, πατρός Δημήτριου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που μιλούν για θαύματα που έχουν ζήσει από τον Τίμιο Σταυρό των Αγίων Ισιδώρων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ