Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΣτην Τέρνα Ενεργειακή το ηλεκτρονικό εισιτήριο Θεσσαλονίκης

Στην Τέρνα Ενεργειακή το ηλεκτρονικό εισιτήριο Θεσσαλονίκης

Την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική, και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)» ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή.

Το έργο έρχεται στο πλαίσιο της επέκτασης του ομίλου σε νέες δραστηριότητες όπως οι νέες τεχνολογίες και οι αυτοματισμοί. Το πρώτο τέτοιο έργο που η εταιρεία είχε αναλάβει – πέρα από το core business της που είναι οι ΑΠΕ – ήταν η υλοποίηση του αντίστοιχου έργου για λογαριασμό του ΟΑΣΑ στην Αθήνα. Βεβαίως, στο έργο της Αθήνας είχαν προστεθεί και τα συστήματα ελέγχου του Μετρό.

Στο έργο της Θεσσαλονίκης λοιπόν θα γίνει μέσω κοινοπραξίας, στην οποία με 70% συμμετέχει η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ από 15% μερίδιο έχουν οι εξειδικευμένες εταιρείες INDIGITAL και AMCO. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 30 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για την 8η Μαρτίου 2021.

Το έργο αφορά στον πλήρη ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Φορέα Λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, κατά τα πρότυπα καλών πρακτικών άλλων συγκοινωνιακών φορέων στην Ευρώπη. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και Φορέας Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευαστική περίοδο (12 μήνες) και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για πέντε έτη από την ολοκλήρωση, ενώ η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα της επέκτασης της περιόδου συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για άλλα πέντε έτη.

Με την υλοποίηση του έργου, το κοινό θα απολαμβάνει καλύτερη εξυπηρέτηση, θα βελτιωθεί η εσωτερική οργάνωση και λειτουργία του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Θα υλοποιηθεί μία σειρά από υποσυστήματα που θα παραδοθούν διασυνδεδεμένα προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν ως ένα ενοποιημένο σύστημα. Το τελικό ολοκληρωμένο σύστημα θα παρέχει οφέλη όπως:

  • ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού,
  • καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών μέσω της χρήσης καρτών και αγοράς εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου,
  • βελτίωση της εκτέλεσης των δρομολογίων και ταχύτερη επιβίβαση των επιβατών,
  • μείωση των λειτουργικών εξόδων του ΟΣΕΘ  και
  • μείωση την εισιτηριοδιαφυγής και αύξησης των εσόδων του ΟΣΕΘ

Όπως σημειώνουν κύκλοι της Τέρνα Ενεργειακή στο finupnews.gr, «η εταιρεία έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία και όλη την εμπειρία από τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας ελέγχου των εισιτηρίων στην Αθήνα, θα συνεχίσει να διεκδικεί έργα σε νέες τεχνολογίες και αυτοματισμούς», πέρα από τις κλασικές δραστηριότητές της στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας. Παράλληλα, στο έργο της Θεσσαλονίκης, πέρα των υπόλοιπων συστημάτων, στην Τέρνα Ενεργειακή θα είναι και η ευθύνη του συστήματος παρακολούθησης.

Απ. Σκουμπούρης

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ