Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Σκέρτσος: Τέσσερα δωρεάν rapid test για τον κάθε πολίτη από τα φαρμακεία

Σκέρτσος: Τέσσερα δωρεάν rapid test για τον κάθε πολίτη από τα φαρμακεία

Τέσσερα δωρεάν rapid test το μήνα από τα φαρμακεία της γειτονιάς, έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΜΚΑ. Αυτό  ανακοίνωσε σήμερα ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον κύριο Σκέρτσο η χορήγηση δωρεάν rapid test κορωνοϊού θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα για τον πολίτη, χωρίς συνταγογράφηση, απλά με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του. Αυτό σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.

Όπως ανάφερε η αύξηση των rapid test θεωρείται κομβικής σημασίας, προκειμένου να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα. Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την προμήθεια μαζικών τεστ.

Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Επίσης ανακοίνωσε το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων,γνωστοποιώντας νέα μέτρα για τη βελτίωση της συμμόρφωσης.

Όπως είπε επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, ενώ ανοίγουν κομμωτήρια με αυστηρούς κανόνες πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων. Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και διευκολύνεται η ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης σε πάρκα που μπορούν να προσέλθουν οι πολίτες με ποδήλατο ή πεζή εντός του Δήμου τους, όπως ισχύει σήμερα.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» προς τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, αλλά και ένα μεγάλο, διαρκές «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία, πρόσθεσε.

Ρ. Μελά

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ