Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣε τροχιά αξιοποίησης το λιμάνι του Βόλου

Σε τροχιά αξιοποίησης το λιμάνι του Βόλου

Έως τις 20 Ιανουαρίου αναμένεται η κατάθεση των προσφορών για την παραχώρηση ποσοστού του λιμένα Βόλου για διάστημα 40 ετών. Το χρονοδιάγραμμα έγινε γνωστό κατόπιν ανάρτησης του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για παραχώρηση του 67% των μετοχών του λιμένα Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΤΑΙΠΕΔ. Η Ο.Λ.Β. ΑΕ έχει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του λιμένα Βόλου, των θαλάσσιων εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του αιγιαλού της πόλης, των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αλμυρού και της Αγριάς.

Η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του δημοσίου και του ΟΛΒ έχει διάρκεια 60 ετών από την υπογραφή της και λήγει το 2062.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν υπηρεσίες εμπορευμάτων και εμπορευματοκιβωτίων, χάλυβα και παλιοσίδερα, ξηρό και υγρό χύδην φορτίο και υπηρεσίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων ferry boat προς τις Σποράδες, καθώς και δραστηριότητες κρουαζιέρας.

Το 2021, ο κύκλος εργασιών του λιμένα Βόλου ανήλθε στα 5,26 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 457.718,66 ευρώ, ήτοι 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση που ήταν 4,8 εκατ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αύξηση της επιβατικής κίνησης του λιμένα ως συνέπεια της άρσης των μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, ενώ σταδιακά αυξάνεται και η διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμένα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ