Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣενάρια για εκλογές στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου

Σενάρια για εκλογές στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου

O Ερντογάν προσανατολίζεται σε διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών τον Ιούνιο, μετά και τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου. Αυτή τη δήλωση έκαναν σήμερα τρεις αξιωματούχοι στο Reuters.

Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος, είχε αναγγείλει για τον Μάιο,την πρόωρη διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, μετά από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της χώρας λόγω της καταστροφής από τον σεισμό.

Αξιωματούχος τόνισε ότι η καταστροφή αυτή έθετε «σοβαρές δυσκολίες» για την έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών.

Τώρα, όσοι βρίσκονται κοντά στον Τούρκο πρόεδρο αναφέρουν ότι η κυβέρνηση στρέφεται κατά της ιδέας αναβολής.

«Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Ιουνίου» σημείωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν και ο εθνικιστής σύμμαχός του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα συναντηθούν για να καταλήξουν σε μια τελική απόφαση.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι χάνει έδαφος η ιδέα αναβολής των εκλογών, λόγω της εικόνας που θα δινόταν ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική απάντηση της αντιπολίτευσης σε μια πρόταση για αναβολή αλλά και τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το Σύνταγμα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ