Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΡώμη: Στις φλόγες η ιστορική γέφυρα Ponte dell’Industria

Ρώμη: Στις φλόγες η ιστορική γέφυρα Ponte dell’Industria

Σημαντική πυρκαγιά σημειώθηκε χθες βράδυ περίπου στις 11μμ στη γέφυρα Ponte dell’Industria στην περιοχή Ostiense της Ρώμης.
Η πυρκαγιά, όπως αναφέρει στην ανταπόκρισή του για την ΕΡΤ ο Κρίστιαν Μαυρής ξεκίνησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γρήγορα οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της γέφυρας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος της.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ στο σημείο έσπευσε και η Δήμαρχος κα. Virginia Raggi, η οποία δήλωσε πως “είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε ένα κομμάτι της ιστορίας να καταλήγει με αυτόν τον τρόπο” και πρόσθεσε πως θα γίνουν οι απαιτούμενες μελέτες για την δομική σταθερότητα της γέφυρας.

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φλόγες ξεκίνησαν από τη βάση της γέφυρας στον ποταμό Τίβερη, όπου υπήρχαν θάμνοι αλλά και καλύβες. Θαμώνες των γειτονικών μπαρ και καταστημάτων είδαν τις φλόγες και αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ περισσότερες από 180 οικογένειες έμειναν δίχως ρεύμα για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης η Πυροσβεστική φαίνεται να βρήκε στην περιοχή τρεις φιάλες αερίου. Η γέφυρα παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία. 

Η γέφυρα Ponte dell’Industria αποτελεί ιστορικό μνημείο της πόλης. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1862 και 1863 στα πλαίσια της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ρώμης με την παραθαλάσσια πόλη της Civitavecchia.

Μέχρι στιγμής οι εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, δεδομένου της χρονικής στιγμής που συνέβη το περιστατικό – την τελευταία δηλαδή νύχτα πριν την αναμέτρηση για την εκλογή του νέου δημάρχου της Ρώμης.     

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ