Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠ. Παππάς: Είναι μια συναρπαστική ημέρα για την Star Bulk- Ολοκληρώθηκε το...

Π. Παππάς: Είναι μια συναρπαστική ημέρα για την Star Bulk- Ολοκληρώθηκε το deal με την Eagle Bulk

Την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την εταιρεία Eagle Bulk ανακοίνωσε η Star Bulk.

«Είναι μια συναρπαστική ημέρα για την Star Bulk, καθώς ενώνουμε τις εταιρείες μας και δημιουργούμε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη χύδην φορτηγό ναυτιλία. Προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερο μέγεθος, ένα ισχυρότερο χρηματοοικονομικό προφίλ και μοναδικές τεχνικές και εμπορικές δυνατότητες για να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας, να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας και να προσφέρουμε βιώσιμη αξία στους μετόχους μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bullk, Πέτρος Παππάς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε μέτοχος Eagle έλαβε 2.6211 μετοχές της κοινής μετοχής Star Bulk για κάθε μετοχή της κοινής μετοχής Eagle που κατείχε. Η κοινή μετοχή της Eagle σταμάτησε να διαπραγματεύεται και δεν θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο διευθυντής της Eagle Bulk, Gary Weston, εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk, ενώ ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Bo Westergaard εντάχθηκε στη νέα ηγετική ομάδα της Star Bulk.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να καταστήσει την Star Bulk Carriers τον μεγαλύτερο εισηγμένο στο χρηματιστήριο ιδιοκτήτη bulkers στον κόσμο, με στόλο 169 πλοίων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ