Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠώς ο CEO της Honor θέλει να την κάνει... αντίπαλο δέος της...

Πώς ο CEO της Honor θέλει να την κάνει… αντίπαλο δέος της Apple

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο διαχωρίστηκε από τη Huawei, όμως ήδη, στοχεύει στην κορυφή του κόσμου. Ο λόγος για την κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων Honor, η οποία δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να κατακτήσει την κορυφή, ξεπερνώντας ακόμα και τον “βασιλιά” του χώρου, την αμερικανική Apple. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς: Είναι εφικτό να γίνει η Honor η κινεζική… αντί-Apple; “Ναι”, απαντά ο CEO της εταιρείας, George Zhao.

H αλήθεια είναι πως η Huawei, ως ο κορυφαίος κατασκευαστής δικτύων του πλανήτη και μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, αυτό το διάστημα φαίνεται “πληγωμένη” από τις αμερικανικές κυρώσεις που την αφήνουν εκτός “παιχνιδιού” για την εξέλιξη των δικτύων 5G στις ΗΠΑ και τις συμμάχους της. Και πως τώρα που είναι αυτόνομη, η Honor μοιάζει να έχει περισσότερο “χώρο” για να δείξει τις δυνατότητες και ικανότητές της. Άλλωστε, η εταιρεία, η οποία μόνο στην Κίνα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία, απασχολεί 8.000 υπαλλήλους με υψηλή τεχνογνωσία, έχει ήδη βάλει μπρος το σχέδιό της γι’ αυτό, καθώς έχει απαλλαγεί από τους περιορισμούς που “βαραίνουν” τη Huawei στα κινητά (αποκλεισμός από τις υπηρεσίες και τα apps της Google, για παράδειγμα), αναπτύσσει νέα προϊόντα, χτίζει σημαντικές συμμαχίες με αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς και βλέπει ανάπτυξη σε δυτικές αγορές, όπως αυτή της Γηραιάς Ηπείρου. Όλα αυτά, δείχνουν να συνθέτουν μια νέα αναπτυξιακή δυναμική για την κινεζική εταιρεία κινητών τηλεφώνων.

Σε αυτή τη δυναμική φαίνεται πως ποντάρει και ο CEO της Honor, George Zhao. Μιλώντας στη South China Morning Post, ο κ. Zhao το είπε ξεκάθαρα άλλωστε: Η Honor θέλει να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα που ξεπερνούν εκείνα της Huawei και της Apple. Ο ίδιος εξήγησε ότι η κινεζική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει σημαντικές συνεργασίες με αμερικάνικούς κολοσσούς της τεχνολογίας, όπως με την Qualcomm, την Intel, την AMD και τη Microsoft. Ο Zhao αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Google και αναμένει να συνεχίσει τη συνεργασία της μαζί της (ώστε οι κάτοχοι των κινητών της Honor να μην είναι “αποκλεισμένοι” από το Playstore και τα applications που είναι διαθέσιμα από τη Google). Οι συνεργασίες, άλλωστε, προσφέρουν μια σημαντική ώθηση στην Honor σε ένα περιβάλλον που οι κορυφαίοι ανταγωνιστές της έχουν βγει ήδη δυνατά μπροστά.

Όπως εξήγησε ο CEO της εταιρείας, ακόμα και χωρίς μάρκετινγκ, το νέο κινητό της Honor, View40, εξαντλήθηκε εντός τεσσάρων λεπτών (!) σε μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Tmall, JD.com και Suning.com, καθώς και του ιστότοπου της Honor.

Ο κ. Zhao είπε πως η Honor στοχεύει να μπει στην κατηγορία των high end premium κινητών ενώ επεκτείνεται περαιτέρω στο εξωτερικό. Στο πρώτο κομμάτι, έχει ήδη διαρρεύσει πως η κινεζική εταιρεία εξελίσσει την πρώτη της σειρά αναδιπλούμενων κινητών με οθόνη αφής, τα οποία είναι αυτονόητο ότι θα “στοχεύσουν” εμπορικά τη σειρά Galaxy Fold της Samsung. Αναμένεται “βομβαρδισμός” νέων προϊόντων από την εταιρεία. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κομμάτι, η Ευρώπη, όπου η Honor είχε περίπου 5% μερίδιο στην αγορά smartphone για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, είναι μια απαραίτητη αγορά για ανάπτυξη και η εταιρεία διαθέτει μια ισχυρή ομάδα πωλήσεων στη Λατινική Αμερική, ανέφερε ο Zhao.

Ο CEO της εταιρείας δεν παρέλειψε να τονίσει πως πλέον η Honor δεν έχει τους περιορισμούς που έχει η Huawei στα κινητά. Ότι το 2021 η Honor έχει μια νέα αποστολή: Να ανταγωνιστεί την Huawei και την Apple στην αγορά ως ισότιμη εταιρεία. «Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι ανταγωνιστές, έχουμε στόχο να τους ξεπεράσουμε, συμπεριλαμβανομένης της Huawei. Ήμασταν ανταγωνιστές πριν στην ίδια εταιρεία», δήλωσε ο Zhao για την Huawei και συνέχισε: «Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του περασμένου έτους, και τα δύο brands ήμασταν μεταξύ των δύο πρώτων και των τριών κορυφαίων στην αγορά smartphones της Κίνας. Είμαστε σίγουρα ήδη προετοιμασμένοι για αυτήν την πρόκληση. Χωρίς περιορισμούς σε πρώτες ύλες και στην εφοδιαστική μας αλυσίδα, η Honor έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για να κατακτήσει τις αγορές mid και high end τηλεφώνων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ