Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠως η Seanergy Maritime βγήκε ισχυρότερη από την πανδημία

Πως η Seanergy Maritime βγήκε ισχυρότερη από την πανδημία

Με σταθερά ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, ολοκληρώνοντας παράλληλα επιτυχώς μια σειρά συναλλαγών ορόσημο, με αποτέλεσμα την αύξηση του στόλου της, καθώς και την ενίσχυση της συνολικής οικονομική της θέσης, έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η Seanergy Maritime Holdings,

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της ναυτιλιακής, Σταμάτη Τσαντάνη, η εταιρεία έχει βγει από την πανδημία πολύ ισχυρότερη, δίνοντας έμφαση στον «σταθερό» ισολογισμό και την αύξηση του στόλου κατά 50%.

Η Seanergy Maritime Holdings είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. H μέση ηλικία του στόλου της διαμορφώνεται σε περίπου 11,8 έτη. Μάλιστα από την εταιρεία δηλώνουν εξαιρετικά αισιόδοξοι για την αγορά capesize. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Seanergy έχει αγοράσει αρκετό όγκο μεταχειρισμένων πλοίων το τελευταίο διάστημα και έχει αντίστοιχες βλέψεις για το μέλλον. Οι συνολικές αγορές 6 capesize πλοίων για τη Seanergy από την αρχή του 2021 ανέρχονται σε $160 εκατ.

«Μπαίνουμε σε ένα νέο supercycle εμπορευμάτων και ναυτιλίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τομέας των capesize θα ξεπεράσει όλους τους άλλους στα dry bulkers», όπως έχει σημειώσει ο κ. Τσαντάνης.

Τα μεγέθη

Η Seanergy Maritime Holdings ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αύξηση εσόδων κατά 209%.

Ειδικότερα, ο καθαρός κύκλος εργασιών της ναυτιλιακής διαμορφώθηκε στα 28,9 εκατ. δολάρια, έναντι 9,3 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ παράλληλα η εταιρεία γνωστοποίησε καθαρά κέρδη ύψους 2 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών ύψους 11,3 εκατ. δολαρίων του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 11,3 εκατ. δολάρια έναντι των περσινών ζημιών ύψους 1,8 εκατ. δολαρίων.

Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρό κύκλο εργασιών 50 εκατ. δολάρια (έναντι 23,1 εκατ. δολαρίων), καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. δολάρια (έναντι ζημίας 19,6 εκατ. δολαρίων) προσαρμοσμένα EBITDA 19,2 εκατ. δολάρια έναντι ζημίας 0,5 εκατ. δολαρίων).

Σημειώνεται πως ο μέσος ημερήσιος ναύλος του στόλου (TCE) κατά το τρίτο τρίμηνο, μέχρι και σήμερα, ανέρχεται στα 28.880 δολάρια, αυξημένος κατά 63% έναντι του TCE του πρώτου εξαμήνου του 2021.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ