Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΜΕΤΑΦΟΡΕΣΠρωταθλήτρια η Ελλάδα μεταξύ των αεροδρομίων της Fraport

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα μεταξύ των αεροδρομίων της Fraport

Ειδική μνεία στις επιδόσεις των ελληνικών αεροδρομίων έκανε η Fraport δημοσιοποιώντας τα δεδομένα επιβατικής κίνησης του συνόλου των αεροδρομίων που διαχειρίζεται ανά τον κόσμο. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport φαίνεται ότι αποτελούν φέτος την ευχάριστη έκπληξη για την γερμανική εταιρεία η οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκτόξευση της επιβατικής κίνησης η οποία ξεπερνά τα δεδομένα του 2019 που θεωρείται η τελευταία «κανονική» χρονιά πριν την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης του Covid-19.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της Fraport η επιβατική κίνηση στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, άγγιξε τον περασμένο μήνα τους 5.912.102 επιβάτες. Η επίδοση αυτή ξεπέρασε ακόμη και τα επίπεδα του Ιουλίου του 2019, σημειώνοντας αύξηση 11,1%.

Τον Ιούλιο, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) υποδέχθηκε περισσότερους από 5 εκατ. επιβάτες για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, καταγράφοντας αύξηση 76,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021.

Ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος της Γερμανίας διατήρησε την πορεία ανάκαμψής του, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού εδάφους της Lufthansa στα τέλη Ιουλίου, με αποτέλεσμα περίπου 100.000 επιβάτες λιγότερους για τον μήνα αναφοράς. Ωστόσο, η επιβατική κίνηση εξακολούθησε να είναι 27,4% κάτω από το επίπεδο που καταγράφηκε πριν από την πανδημία, τον Ιούλιο του 2019.

Σε ολόκληρο τον όμιλο, τα αεροδρόμια του διεθνούς χαρτοφυλακίου της Fraport, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του Ομίλου, συνέχισαν επίσης να επωφελούνται από τη ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης.

Το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας (LJU) εξυπηρέτησε 124.685 επιβάτες τον Ιούλιο.

Στη Βραζιλία, η κίνηση στα δύο αεροδρόμια Fortaleza (FOR) και Porto Alegre (POA) αυξήθηκε σε 1.187.639 επιβάτες.

Το αεροδρόμιο της Λίμα (LIM) στο Περού κατέγραψε περίπου 1,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Τα αεροδρόμια Fraport Twin Star του Μπουργκάς (BOJ) και της Βάρνας (VAR) παρουσίασαν συνολική αύξηση της κίνησης στους 745.223 επιβάτες. Τέλος, στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (AYT), ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε σε πάνω από 5 εκατ. ταξιδιώτες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ