Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠου γυρίστηκε η ταινία "Μην είδατε τον Παναή"

Που γυρίστηκε η ταινία “Μην είδατε τον Παναή”

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του.
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927. Κατά τα ταραγμένα χρόνια του εμφύλιου εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο που έμελλε να αλλάξει τη ζωή του, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Νίκο Κούνδουρο.
Ο καλός μας άνθρωπος έφυγε από την ζωή σαν σήμερα, 3 Μαϊου το 2011 και εδώ στην υπόγα του Ghetto θυμηθήκαμε την ταινία «Μην είδατε τον Παναή;» / «Καταζητείται ο Βέγγος» που μέρος της ταινίας γυρίστηκε στη Χαλκίδα.
Ο Θανάσης Βέγγος (Παναής) και ο Ανδρέας Μπάρκουλης (Φάνης) έρχονται στη Χαλκίδα για να κρυφτούν από έναν χασάπη που τους ψάχνει για να σκοτώσει τον Φάνη επειδή είχε σχέση με τη μνηστή του. Οι δύο πρωταγωνιστές πιάνουν δουλειά στο ξενοδοχείο Λούσυ στην παραλία και τους βλέπουμε να μπλέκονται σε διάφορα ευτράπελα, αλλά και έρωτες, με φόντο πάντα την Χαλκίδα του 1962!

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ