Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠοιοι σκάβουν τον λάκκο του Τσίπρα;

Ποιοι σκάβουν τον λάκκο του Τσίπρα;

Είναι αλήθεια ότι σε πρώτη ανάγνωση τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων από τον Τσίπρα, δείχνουν ότι είναι ένα πονηρό σχέδιο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Να μου επιτρέψετε σήμερα να βάλω μια διαφορετική οπτική σε αυτήν την ανάγνωση που κάνουν οι περισσότεροι. Για μένα αυτοί που φωνάζουν και τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης ηττημένων στην ουσία σκάβουν το…λάκκο του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος και κάποιοι άλλοι, ο καθένας για το δικό του λόγο, αναζητεί έναν νέο ρόλο.

Και γιατί το λέω αυτό. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΜΕΡΑ 25 θα έμπαιναν σε μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά με έναν και μόνο όρο. Ότι πρωθυπουργός δεν θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό αρέσει στον κ. Γιάννη Δραγασάκη, που βλέπει στον εαυτό του έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής στα σενάρια της κυβέρνησης ηττημένων. Και μάλιστα έναν πρωθυπουργό που θα είχε και την αποδοχή ενός τμήματος της επιχειρηματικής ελίτ που τον θεωρεί συστημικό παίκτη.

Θα άρεσε και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, γιατί σε ένα τέτοιο σενάριο θα άνοιγε ο δρόμος της διαδοχής και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τους κυβερνητικούς εταίρους, όλα θα ήταν καλά και όλα ωραία, καθώς θα έμπαιναν στην κυβέρνηση ηττημένων βγάζοντας από το παιχνίδι τόσο τον Τσίπρα, όσο βέβαια και τον Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το σχέδιο όσων βγαίνουν και επαναλαμβάνουν την θεωρία περί κυβέρνησης ηττημένων εάν βέβαια τους βγαίνουν οι αριθμοί. Και αναρωτιέμαι γιατί μόνο ανόητος δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί παραμένει θεατής σε ένα σχέδιο που στήνεται πίσω από την πλάτη του από δυο κορυφαία στελέχη του κόμματός του.

Το ένα που θεωρητικά ανήκει στην προεδρική φρουρά και το άλλο, στους 53 και λοιπές δυνάμεις.

Πάντως κάτι αρχίζει να ψυλλιάζεται για αυτό και προσπαθεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα ….φυτεύοντας στελέχη σε κάθε περιφέρεια.

Αλλά υποψιάζομαι ότι έτσι δεν αντιμετωπίζεται το κόλπο που του στήνουν. Οι επόμενες 30 ημέρες θα δείξουν εάν αυτά τα σενάρια θα βρουν βάση, καθώς όλα θα κριθούν στην κάλπη…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ