Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

28η Οκτωβρίου: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τις πόρτες τους ανοίγουν σήμερα Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μουσεία του κράτους για να υποδεχθούν με ελεύθερη είσοδο το κοινό που θα επιλέξει να εντάξει στο πρόγραμμά του μία επίσκεψη σε κάποιο από αυτά.

Όπως ισχύει βάσει απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια, η είσοδος σε μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο καθώς και αρχαιολογικοί χώροι είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Παρά το γεγονός ότι δεν εντάσσεται στην παραπάνω διάταξη, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι επίσης ανοιχτό, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως διαβάζουμε στην αντίστοιχη ανακοίνωση:“Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη για όλους, από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί ως τα μεσάνυχτα”.

Παράλληλα, σε όλη τη χώρα ιδιωτικοί χώροι έχουν προγραμματίσει ειδικές εκθέσεις και παρουσιάσεις αναφορικά με τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ