Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Δήλωση πρωταθλητισμού η απόκτηση του Μπακασέτα!

Παναθηναϊκός: Δήλωση πρωταθλητισμού η απόκτηση του Μπακασέτα!

Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το εφετινό πρωτάθλημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Ο κινήσεις του το επιβεβαιώνουν. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας προχώρησε σε μία κίνηση που αρχικά προκάλεσε σοκ! Την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε μετά από ένα σκεπτικό βασισμένο στην κοινή λογική. Η ομάδα έδειχνε στα χειρότερά της, με κακή εικόνα και απογοητευτικά αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές εμφανίζονταν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ένταση και διάθεση να διεκδικήσουν κάθε αποτέλεσμα.

Οι εκτιμώμενες αντιδράσεις του κόσμου, στο ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του Γιοβάνοβιτς δεν στάθηκαν εμπόδιο στην τελική απόφαση για την αντικατάστασή του. Διότι η ομάδα με την κακή της εικόνα από αγώνα σε αγώνα εντός και εκτός συνόρων, “φώναζε” ότι θα χάσει το πρωτάθλημα.

Αφού όμως ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε αυτή την καθοριστική αλλαγή στον πάγκο, για να έχει νόημα τη στηρίζει κιόλας! Κι αν υπήρχε αμφιβολία γι’ αυτό, η μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα εξαφανίζει κάθε ίχνος αμφισβήτησης. Που δείχνει ότι ο οργανισμός του Παναθηναϊκού θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου η ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Κι αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που το βγάζει τόσο έντονα προς τα έξω.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι αυτή η κίνηση έγινε σε λογική μακριά από εκείνη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Διότι ο Σέρβος ήθελε οι παίκτες να πληρώνονται στα ίδια επίπεδα, χωρίς μεγάλες αποστάσεις στις απολαβές.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την ώρα αποφάσισε να κάνει τον Μπακασέτα τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ελλάδα, με 1,5 εκατ το χρόνο που μαζί με τα μπόνους μπορεί να φτάσει κοντά στα δύο! Τεράστιο νούμερο για τα πράσινα αποδυτήρια, πολύ μακριά για παράδειγμα από τα χρήματα που λαμβάνει ο υπερ-πολύτιμος Φώτης Ιωαννίδης.

Οι πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν ότι θα γίνει διορθωτική κίνηση και για τον Έλληνα επιθετικό, μία ακόμη επιλογή που αποκαλύπτει τις διαθέσεις πρωταθλητισμού της διοίκησης.

Εκτός λοιπόν από τη δεδομένη ποδοσφαιρική ποιότητα, κι αυτά που μπορεί να προσθέσει ο Μπακασέτας στο παιχνίδι του “τριφυλλιού”, η απόκτησή του στο συγκεκριμένο timing είναι και μία πολύ δυνατή “δήλωση” του Παναθηναϊκού προς τον ανταγωνισμό του.

Ο αρχηγός της εθνικής ήθελε να “ζυγίσει” όλες τις επιλογές, καθώς είχε προσεγγίσεις από την Μπεσίκτας και τη Γαλατασαράι. Επίσης περίμενε και πρόταση από “καλό” σύλλογο της Serie A, όμως όσο περνούσαν οι μέρες δεν έβρισκε αυτό που ήθελε. Έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό του δίνει όσα θέλει.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, λατρεύεται ως θεός στην ομάδα της Τραπεζούντας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 38 ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα παρουσίας του στον τουρκικό σύλλογο πρόλαβε να συμμετάσχει σε 121 αγώνες, με απολογισμό 33 γκολ και 24 τελικές πάσες. Ο κύκλος του εκεί όμως έκλεισε…

Κάτι ακόμα. Ο Μπακασέτας, σε αντίθεση με όσα λέγονταν πως εάν επέστρεφε στην Ελλάδα θα το έκανε μόνο για την την ΑΕΚ, στην πραγματικότητα ήταν πολύ θετικός για τον Παναθηναϊκό, όπου θα βρει το Φώτη Ιωαννίδη, με τον οποίο έχει πολύ καλή σχέση. 

Το συμβόλαιο του Μπακασέτα είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει ποτέ ο Παναθηναϊκός σε Έλληνα, ενώ θα είναι ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Ελ Αραμπί.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ