Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Απόδραση 1-0 από τα Γιάννινα με εκτελεστή τον Παλάσιος αλλά και...

Παναθηναϊκός: Απόδραση 1-0 από τα Γιάννινα με εκτελεστή τον Παλάσιος αλλά και 4 τραυματίες!

Ένας Παναθηναϊκός που θύμισε αρκετά τις προβληματικές βραδιές του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος που τον είχαν οδηγήσει σε γκέλες, κατάφερε απόψε (3/09) να…δραπετεύσει από τα Γιάννινα επικρατώντας 1-0 χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Παλάσιος!

Οι “πράσινοι” που ξεκίνησαν με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Μπράγκα, δεν βρήκαν ποτέ τους αυτοματισμούς τους με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο ημίχρονο στο οποίο κατέγραψαν μεν τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως αυτές να πλησιάσουν καν την αντίπαλη εστία.

Όλες οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων σταματούσαν σε κόντρες που έβαζαν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη απειλή ουσιαστικά προέκυψε από κεφαλιά του Ιωαννίδη μετά από μία ώρα παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τέσσερις φάσεις μετά το 61′, δύο στην εστία, και πήρε ένα σπουδαίο διπλό, με αμέτρητες αλλαγές, οι περισσότερες αναγκαστικές λόγω τραυματισμών και έναν μόνο παίκτη, εκτός του Μπρινιόλι, να τελειώνει το ματς στη θέση που ξεκίνησε, τον Σένκενφελντ!

Είναι ρεκόρ οι αναγκαστικές αποχωρήσεις για τον Παναθηναϊκό που είδε τον Βέρμπιτς να μην ξεκινάει τελικά και τελευταία στιγμή πριν από τη σέντρα να παίρνει τη θέση του ο Αϊτόρ. Στη διάρκεια του αγώνα, λίγο μετά το 35’, οι Βαγιαννίδης και Αϊτόρ αποχώρησαν, με το σέρβο τεχνικό να βάζει τους Κώτσιρα και Μπερνάρ.

Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Τζούρισιτς τη θέση του οποίου πήρε ο Μαντσίνι στο 55΄. Αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε λίγο αργότερα πλευρές με τον Παλάσιος και από τη δική τους συνεργασία βγήκε το γκολ στο 74′.

Πρόκειται για μία σπουδαία νίκη, καθώς ο Παναθηναϊκός προερχόταν από μία υπερπροσπάθεια, από τα δύο παιχνίδια της Ευρώπης με τη Μπράγκα, οι παίκτες του οποίου αφιέρωσαν μεγάλο μέρος της προσπάθειάς τους.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε: “Είχαμε αρκετά προβλήματα που σπάνια γίνονται. Δεν είναι ευχάριστα όταν καλείσαι να τα αντιμετωπίσεις όμως θα ζήσουμε με αυτά. Έχει μεγάλη σημασία ότι κερδίσαμε σε αυτή την έδρα, όχι μόνο για το βαθμολογικό αλλά και για το ψυχολογικό κομμάτι”.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι καλή ομάδα και δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν από τους μεγάλους.

Για τον Παναθηναϊκό, προβληματισμό προκαλούν οι πολλοί τραυματισμοί, στο ξεκίνημα της σεζόν που η ομάδα κλήθηκε να δώσει συνεχόμενους αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Όπως επίσης και το σκεπτικό αλλαγής επτά ποδοσφαιριστών στο αρχικό σχήμα, με παίκτες σημαντικούς για τη λειτουργία της ενδεκάδας, όπως είναι ο Πέρεθ και ο Μάγκνουσον.

Προφανώς και υπάρχει λόγος να γίνονται διαφορετικές επιλογές από αγώνα σε αγώνα. Αυτό το νόημα έχουν άλλωστε οι μεταγραφές καλών παικτών που έχουν γίνει. Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματικό να αλλάζει τόσο πολύ το αρχικό σχήμα από αγώνα σε αγώνα.

Μόνο ο προπονητής το γνωρίζει προφανώς και η πορεία της ομάδας να το επιβεβαιώσει.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ