Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΠέφτει η δημοτικότητα Μακρόν

Πέφτει η δημοτικότητα Μακρόν

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έπεσε κατά 2 μονάδες σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησής του για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης. 


Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, η οποία παρουσίασε το σχέδιο στις 10 Ιανουαρίου, είδε το ποσοστό αποδοχής της να πέφτει κατά 4 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop που έγινε για λογαριασμό της Journal du Dimanche. 

Η μηνιαία δημοσκόπηση έδειξε ότι το 34% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο από την απόδοση του Μακρόν, από 36% τον Δεκέμβριο. Το ποσοστό αποδοχής της Μπορν έπεσε στο 32% από 36%.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την περασμένη Πέμπτη, με επικεφαλής τα εργατικά συνδικάτα που αντιδρούσαν στο σχέδιο του Μακρόν να εξαλείψει τα ελλείμματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα αυξάνοντας την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62 έτη.

Το Ifop διεξήγαγε έρευνα σε 1.963 ενήλικες μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου από τις 12 έως τις 19 Ιανουαρίου. Το περιθώριο σφάλματος ήταν μεταξύ 1% και 2,3%.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ