Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Ζελένσκι υπόσχεται νίκη επί της Ρωσίας

Ο Ζελένσκι υπόσχεται νίκη επί της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τίμησε σήμερα την ετήσια Ημέρα Αξιοπρέπειας και Ελευθερίας αναφερόμενος στις θυσίες που έκανε ο ουκρανικός λαός μετά την εισβολή της Ρωσίας και λέγοντας ότι η χώρα του θα αντέξει και θα επικρατήσει.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε στο έθνος, ο Ζελένσκι επαίνεσε τη συνεισφορά των Ουκρανών –από στρατιώτες, πυροσβέστες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έως δασκάλους που κάνουν μαθήματα διαδικτυακά, χωρικούς που μαγειρεύουν για τους στρατιώτες, ράφτες που ράβουν στολές και αγρότες που καλλιεργούν τα χωράφια τους παρά τους κινδύνους.

Επαίνεσε τη θαρραλέα στάση τους, παρά τα συχνά χτυπήματα με πυραύλους, την καταστροφή μεγάλης κλίμακας, τις ελλείψεις και τις κυλιόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης καθώς ενσκήπτει ο χειμώνας, εννέα μήνες μετά τη ρωσική εισβολή.

«Μπορούμε να μείνουμε χωρίς χρήματα, χωρίς βενζίνη, χωρίς ζεστό νερό, χωρίς φως. Αλλά όχι χωρίς ελευθερία», δήλωσε ο Ζελένσκι σε μήνυμα στο οποίο απηύθυνε από αίθουσα του προεδρικού μεγάρου στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Η Ημέρα Αξιοπρέπειας και Ελευθερίας τιμά τις φιλοευρωπαϊκές διαδηλώσεις του 2013/2014, που έγιναν γνωστές ως η Επανάσταση της πλατείας Μαϊντάν, και την Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004. Και στις δύο περιπτώσεις, ανετράπη η ηγεσία της χώρας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ