Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Προσπάθησε πράγματι να «δολοφονήσει» τον Πούτιν;

Ουκρανία: Προσπάθησε πράγματι να «δολοφονήσει» τον Πούτιν;

Η Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση» με την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο, μια επίθεση που η Μόσχα απέδωσε στο Κίεβο, τόνισε η ουκρανική προεδρία.

«Εξαρχής η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε την εμπλοκή της σε αυτή την υπόθεση που αφορά στην επίθεση κατά του Κρεμλίνου», ανέφερε (και) ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, σχολιάζοντας τις πρώτες αντιδράσεις μετά την φημολογούμενη «απόπειρα δολοφονίας» του Πούτιν.

Ως αντίποινα η Μόσχα εξαπέλυσε νέα επίθεση με drones το πρωί της Πέμπτης τόσο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας όσο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις με άγνωστο τον αριθμό ζημιών και απωλειών, παρά τη δημόσια άρνηση συμμετοχής του σε αυτή την ενέργεια τόσο του Βολοντίμιρ Ζελέσκι όσο και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με το αρχηγείο στρατού της Ουκρανίας, η δολοφονική επίθεση στην καρδιά του, Κρεμλίνου που καταγράφηκε σε βίντεο είναι προβοκάτσια από την πλευρά της Ρωσίας.

Με το βλέμμα στην 9η Μαΐου

Στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, «υπάρχουν φόβοι για το τι θα συμβεί μέχρι στις 9 Μαΐου γιατί είναι μια σημαδιακή μέρα καθώς υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες ότι είτε οι Ρώσοι είτε οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν εκείνη την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ οι προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού είναι μεγάλες και σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών, παρά την επιθυμία τους, θα γίνει χωρίς την αεροπορική υποστήριξη από δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

«Στην αρχή είχε καλλιεργηθεί μια μεγάλη προσδοκία για την ενδεχόμενη επιτυχία αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης και τώρα οι Ουκρανοί επιχειρούν να κατεβάσουν τους τόνους, λέγοντας ότι θα χρειαστούν και άλλες αντεπιθέσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας», επισήμανε αναφερόμενος στις -υπό ρωσικό έλεγχο- περιοχές της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ