Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανία: Πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά χωρίς ρεύμα

Ουκρανία: Πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά χωρίς ρεύμα

Η εταιρία διαχείρισης του ενεργειακού δικτύου στην Ουκρανία γνωστοποίησε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών πάνω από 1.000 πόλεις και χωριά σε εννέα περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και κάλεσε τους κατοίκους να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση καθώς το σύστημα ενέργειας έχει αποδυναμωθεί από τα ρωσικά πλήγματα.

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα υψηλότερα επίπεδα αυτής της εβδομάδας καθώς οι θερμοκρασίες υποχώρησαν περίπου στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας, δήλωσε η εταιρία Ukrenergo. «Το επίπεδο κατανάλωσης συνεχίζει να αυξάνεται λόγω της σημαντικής υποχώρησης της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα», ανέφερε η εταιρία μέσω την εφαρμογής Telegram, προσθέτοντας ότι η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί ήταν ήδη κατά 5,8% υψηλότερη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

«Μέχρι σήμερα το πρωί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ισχυρών ανέμων, πάγου, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 1.025 οικισμούς».

Ο καιρός έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δίκτυα διανομής με ισχυρούς ανέμους και παγετό ενώ παχύ στρώμα πάγου έχει καλύψει τον εξοπλισμό, γεγονός που καθυστερεί τις εργασίες αποκατάστασης, δήλωσε η Ukrenergo.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ