Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPEOPLEΟι Έλληνες κρατούν μυστικό το νησί για να το απολαμβάνουν οι ίδιοι:...

Οι Έλληνες κρατούν μυστικό το νησί για να το απολαμβάνουν οι ίδιοι: Διάφανα τα νερά, πανέμορφες παραλίες

Μπορεί οι Μπαχάμες και άλλα αντίστοιχα μέρη στο εξωτερικό να θεωρούνται ιδανικοί προορισμοί για πολλούς, ωστόσο υπάρχουν και στην Ελλάδα παραλίες τόσο μαγικές που θα τις ζήλευαν ακόμα και οι… Μπαχάμες.

Ειδικά για το φετινό καλοκαίρι που θεωρείται το πρώτο μετά από 3 χρόνια σε συνθήκες σχεδόν πλήρους κανονικότητας, μπορεί κάποιος να επισκεφτεί έναν ελληνικό παράδεισο χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει μια περιουσία. Ένα τέτοιο μέρος είναι η Κίμωλος…

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, γνωστό για την ήρεμη ατμόσφαιρα, τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα ηφαιστειογενή τοπία. Πρόκειται για ένα ήσυχο νησί του Αιγαίου με ξεχωριστή ομορφιά, που ενδείκνυται για χαλαρές διακοπές και ξεκούραση δίπλα σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Το νησί είναι ηφαιστειογενές και θα σε γοητεύσει με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και το υπέροχο λευκό χρώμα της «κιμωλίας γης» – της γνωστής κιμωλίας, που πήρε το όνομά της από την Κίμωλο και κυριαρχεί στο τοπίο.

Το νησί διαθέτει θερμές πηγές και προσφέρεται όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για δραστηριότητες. Πρωτεύουσα είναι το Χωριό, ένας πανέμορφος οικισμός με τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που θα σε μαγέψει με την απλότητα, την ησυχία και τα γραφικά καλντερίμια του.

Η «βυθισμένη πόλη»

Ένα μυστικό θαμμένο στον βυθό της θάλασσας της Δυτικής Κιμώλου, που αποτελεί πόλο έλξης για τους εξερευνητές που φτάνουν στο νησί από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Έχεις γνωρίσει την αρχαία πόλη της Κιμώλου; Γνωστή και ως «βυθισμένη πόλη»;

Βρίσκεται στην παραλία «Ελληνικά», κοντά στον Άγιο Ανδρέα, όπου τα καλοκαίρια φτάνει πληθώρα εξερευνητών που ανυπομονούν να βουτήξουν στα νερά της για να ανακαλύψουν το αρχαίο νεκροταφείο – σήμα κατατεθέν της Κιμώλου.

Πρόκειται για τα ερείπια της αρχαίας πόλης, η οποία γκρεμίστηκε από σεισμό πιθανότατα κατά τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου (1.600 – 1100 πΧ). Τα πάντα χάθηκαν στον βυθό.

Σπίτια, πηγάδια, τείχη, ακόμα και τάφοι. Σήμερα, ελάχιστα από αυτά είναι ορατά, ωστόσο οι εξερευνητές δεν αποθαρρύνονται, επιμένοντας να κάνουν μια «βουτιά» στην ιστορία, πλησιάζοντας στα διασημότερα ερείπια των Κυκλάδων.

Παραλίες στην Κίμωλο

Παραδεισένιες παραλίες με τιρκουάζ νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, βότσαλα και λευκά βράχια σε περιμένουν στην Κίμωλο! Οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού. Οι αγαπημένες παραλίες του Ferryhopper είναι:

  1. Καράς: Μαγευτικός κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν πισίνα! Δεν πρόκειται ακριβώς για παραλία, καθώς δεν διαθέτει αμμουδιά, αλλά λευκά βράχια που είναι ό,τι πρέπει για βουτιές.
  2. Ρέμα: Βρίσκεται δίπλα στο γραφικό ψαροχώρι της Γιούπας, γύρω στα 15 λεπτά περπάτημα από το Χωριό. Έχει εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά και βότσαλα. Εδώ θα δεις τα λεγόμενα «σύρματα», σπηλιές λαξεμένες στον βράχο για να φυλάσσονται οι βάρκες τον χειμώνα, αλλά και τον «ελέφαντα», μορφή που σμιλεύτηκε στα βράχια από τη θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα του χρόνου!
  3. Πράσα: Ίσως η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Διαθέτει καντίνα και ομπρέλες, αλλά και αρμυρίκια που παρέχουν λίγη σκιά. Μπορεί να έχει αρκετό κόσμο τον Αύγουστο.
  4. Αλυκή: Μεγάλη παραλία με άμμο, βότσαλα και ρηχά καταγάλανα νερά. Έχει αρμυρίκια για σκιά και είναι προσβάσιμη με λεωφορείο.
  5. Μπονάτσα: Βρίσκεται δίπλα στην Αλυκή και είναι αρκετά μεγάλη και απάνεμη. Έχει ψιλή άμμο, ρηχά κρυστάλλινα νερά και αρμυρίκια που παρέχουν σκιά. Διαθέτει beach bar με ελαφριά σνακ και είναι προσβάσιμη με το λεωφορείο του νησιού.
  6. Ελληνικά: Παραλία με άμμο στο δυτικό τμήμα του νησιού. Να πάρεις οπωσδήποτε τη μάσκα σου, καθώς κάτω από τα καταγάλανα νερά κρύβεται μια βυθισμένη νεκρόπολη!
  7. Μαυροσπήλια: Μη χάσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από αυτήν την όμορφη παραλία! Βρίσκεται πολύ κοντά στα Ελληνικά.
spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ