Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΟικονόμου: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα -Στις 20 /4...

Οικονόμου: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα -Στις 20 /4 το έκτακτο επίδομα 

Τις ημερομηνίες στις οποίες θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος ακρίβειας των 200 ευρώ αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το διήμερο 20-21 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του επιδόματος των 200 ευρώ στους δικαιούχους όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση θα σταθεί αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας: «Φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν προκειται να επιτρέψουμε σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση εξασφαλίζει πόρους για να στηρίξει την κοινωνία απέναντι στο πληθωριστικό κύμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό και την πρώτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επάρκεια τροφίμων – οι αυξήσεις στις τιμές οφείλονται στο ενεργειακό κόστος

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει επισιτιστική επάρκεια και πως η άνοδος των τιμών δεν οφείλεται στη διαθεσιμότητα, αλλά στο ενεργειακό κόστος. Παράλληλα κάλεσε τους παράγοντες της αγοράς, και ειδικά τους μεγάλους, να επιδείξουν ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Εάν δεν βρεθεί ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί και αύξηση στις τιμές των προϊόντων ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι θα ληφθούν μέτρα σε εθνικό επίπεδο. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ταυτόχρονα με τις πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως όταν η κυβέρνηση έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο, θα το ανακοινώσει αφού πρώτα λάβει υπόψη τη δημοσιονομική σταθερότητα.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ