Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝτράγκι: Η τελευταία ευκαιρία Ιταλίας και Ευρώπης- Ποσό-ρεκόρ για Ιταλία

Ντράγκι: Η τελευταία ευκαιρία Ιταλίας και Ευρώπης- Ποσό-ρεκόρ για Ιταλία

Με ενθουσιασμό φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι επενδυτές την ανάληψη της ιταλικής πρωθυπουργίας από τον Μάριο Ντράγκι. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το ποσό-ρεκόρ που άντλησε η Ιταλία.

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ιταλία πούλησε ένα 10ετές ομόλογο και ένα 30ετές με απόδοση συνδεδεμένη με τον πληθωρισμό, προσελκύοντας προσφορές που αγγίζουν τα 134 δισ. ευρώ, ποσό – ρεκόρ για οποιαδήποτε κοινοπρακτική έκδοση χρέους από το ιταλικό δημόσιο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στο κλίμα που επικρατεί στην Ιταλία αναφέρθηκε και η γερμανική Ηandelsblatt, η οποία λόγω των (ιταλικών) πολιτικών εξελίξεων σχολίασε πως: «Όσο παράξενο κι αν ακούγεται να θέτεις επικεφαλής της κυβέρνησης έναν ανέκαθεν τεχνοκράτη που δεν έχει βγάλει ποτέ λόγο σε προεκλογική συγκέντρωση: πιθανότατα μόνο μια αμιγώς επιστημονικής φύσης πολιτική μπορεί να τερματίσει την ιταλική μιζέρια. Μια κυβέρνηση της οικονομικής λογικής στη Ρώμη είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ