Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝίκος Τσάκος στο Finupnews: "Εύχομαι στην Ουκρανία να μην γίνουν τα χειρότερα"

Νίκος Τσάκος στο Finupnews: “Εύχομαι στην Ουκρανία να μην γίνουν τα χειρότερα”

Τη θέση του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις προοπτικές της ναυτιλίας εξέφρασε αποκλειστικά στο Finupnews, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης Tsakos Energy Navigation, Νίκος Τσάκος.

Όπως τόνισε, η ΤΕΝ είναι εταιρεία που δοκιμάζεται στις κρίσεις και τα καταφέρνει τόσο από πλευράς αύξησης του στόλου, όσο και της κερδοφορίας. Αναφορικά με το πως βλέπει την αγορά, μας είπε: “Οι ανάγκες αυτή τη στιγμή μεταφοράς αερίου και πετρελαιοειδών είναι τεράστιες. Το orderbook είναι μηδαμινό, άρα εξυπακούεται ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ναυτιλιακές υπηρεσίες”.

Στην ερώτηση για το πως υποδέχεται η ΤΕΝ την επικρατούσα κατάσταση ανέφερε: “Προτιμούμε πάντα να κερδίζουμε λιγότερα σε έναν πιο ειρηνικό κόσμο, με μακροχρόνιες προοπτικές, παρά σε έναν κόσμο στον οποίο κερδίζουμε, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων”.

Μιλώντας για την Ουκρανία υπογράμμισε: “Εύχομαι να μην γίνονται χειρότερα. Η ναυτιλία θέλει ανοιχτούς ορίζοντες. Δεν θέλουμε να υπάρχουν ούτε εχθροπραξίες, ούτε εμπάργκο. Θέλουμε έναν ειρηνικό κόσμο, όπου τα πλοία μας θα μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα προς όφελος της ανθρωπότητας. Πάντως φαίνεται, πως η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί σύντομα”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ