Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΜ. Τραυλού: Να ξεσηκωθεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα για να λήξει η...

Μ. Τραυλού: Να ξεσηκωθεί η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα για να λήξει η ομηρία των ελληνικών πλοίων

Έκκληση ώστε να λήξει η ομηρία των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων και των πληρωμάτων τους απηύθυνε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την Έκθεση των Ποσειδωνίων που πραγματοποιήθηκε στον ΠΟΙΑΘ, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

«Το θέμα της ομηρίας των δύο πλοίων μας στο Ιράν είναι κάτι πρωτάκουστο και πρωτόγνωρο. Κρατούνται δύο υπό ελληνική σημαία πλοία, κρατούνται τα πληρώματά τους, ανάμεσά τους και νέα παιδιά που είναι πρωτόμπαρκα από ότι πληροφορούμαστε και πραγματικά πρέπει να ξεσηκωθεί όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα, τα κράτη οι πάντες να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία».

Το εν λόγω θέμα σχολίασε λίγο νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης εκφράζοντας και ο ίδιος τη δυσαρέσκειά του. Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, το συγκεκριμένο περιστατικό «παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου διαταράσσει το κανονιστικό σύστημα για το Δίκαιο της Θάλασσας απειλεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το παγκόσμιο εμπόριο. Καλούμε όλα τα κράτη να ενεργήσουν ώστε το απαράδεκτο αυτό γεγονός να τερματιστεί και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι το θεμέλιο για κάθε δραστηριότητα και μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Όχι μόνο για την παγκόσμια ναυτιλία αλλά και για την παγκόσμια ευημερία».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ