Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΜυρογιάννη (γγ ΔΟΣΕ): Στόχος μας η πρόσβαση περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς...

Μυρογιάννη (γγ ΔΟΣΕ): Στόχος μας η πρόσβαση περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές

Στους στόχους και τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας για την ανάδειξη ευκαιριών και ενίσχυσης της δυνατότητας συμμετοχής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε ένα ευρύτατο πεδίο δράσεων, αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), κατά την παρέμβασή της σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας.

«Εμείς είμαστε εδώ για εσάς! Αυτή είναι η δουλειά μας!» τόνισε η κ. Μυρογιάννη, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών, με το εκτεταμένο δίκτυο των Γραφείων ΟΕΥ, τις διπλωματικές Αρχές και τους εποπτευόμενους φορείς Enterprise Greece και Export Credit Greece, στηρίζει διαχρονικά την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. «Στην παρούσα συγκυρία πολυεπίπεδων παγκόσμιων προκλήσεων» είπε, «η έγκαιρη και άμεση πληροφόρηση έχει αναδειχθεί ανεκτίμητος πόρος για την αξιοποίηση ευκαιριών. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας είναι η ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης περισσότερων ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές».

Ειδικότερα, η κ. Μυρογιάννη αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες του ΥΠΕΞ, όπως η διοργάνωση ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Global Gateway και το συνέδριο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ενώ τόνισε την δέσμευσή της για ενίσχυση του γόνιμου διαύλου επικοινωνίας με τους εν λόγω φορείς, με επιδίωξη την αξιοποίηση ευκαιριών και χρηματοδοτικών εργαλείων σε διμερές, ευρωπαϊκό και πολυμερές επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματέας έκανε αναφορά στη δυνατότητα πρόσβασης ελληνικών επιχειρήσεων στο Σύστημα Προμηθειών της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η διαδικτυακή ημερίδα διοργανώθηκε με την επιμέλεια της Β1 Διεύθυνσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και την συμμετοχή των επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην ΝΑ Ευρώπη. Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος του ΣΕΓΜ, Δέσποινα Καλλιδρομίτου, η πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ, Κλεάνθη (Κάθη) Χριστίδου, ενώ ο διευθυντής Β1 Δ/νσης του υπουργείου Εξωτερικών Απόστολος Μιχαλόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ