Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜπάιντεν: Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα - Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να...

Μπάιντεν: Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποφευχθεί μια κρίση

Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι “ασφαλές” διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες ότι οι πρόσφατες καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση, εγείροντας μνήμες του 2008.

Ο Μπάιντεν, μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει ένα αυστηρότερο κανονιστικό πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο.

Όπως είπε: “Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος να αυστηροποιήσουν τους κανόνες που διέπουν τις τράπεζες ώστε να εξαλείψουν όσο το δυνατόν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τέτοιου είδους τραπεζικές χρεοκοπίες, αλλά και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των Αμερικανών στις μικρές επιχειρήσεις”, σημείωσε.

Αρχικά, ο Μπάιντεν εξήγησε ότι: “Οι Αμερικανοί μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. Οι καταθέσεις σας θα είναι εκεί όταν τις χρειαστείτε”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι επικεφαλής των τραπεζών θα απολυθούν, ενώ όσον αφορά τους επενδυτές των τραπεζών τόνισε ότι δεν θα προστατευθούν, σημειώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

“Πήραν εν γνώσει τους ένα ρίσκο, αλλά όταν το ρίσκο δεν αποδίδει, χάνουν τα χρήματά τους. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τις ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος να αυστηροποιήσουν τους κανόνες που διέπουν τις τράπεζες ώστε να εξαλείψουν όσο το δυνατόν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν τέτοιου είδους τραπεζικές χρεοκοπίες, αλλά και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των Αμερικανών στις μικρές επιχειρήσεις”, σημείωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ