Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜουντιάλ: Νίκη 2-0 του Εκουαδόρ κόντρα στο Κατάρ που... φάνηκε μόνο στην...

Μουντιάλ: Νίκη 2-0 του Εκουαδόρ κόντρα στο Κατάρ που… φάνηκε μόνο στην τελετή έναρξης

Οι πρεμιέρες των Μουντιάλ προσθέτουν πάντοτε έξτρα πίεση και άγχος στις οικοδέσποινες εθνικές ομάδες. Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως συνέβη και σε αυτή την έναρξη, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Όμως η ποδοσφαιρική πραγματικότητα μας αποκάλυψε πως δεν επρόκειτο τόσο για ζητήματα άγχους αλλά για τη δεδομένη απόσταση ποιότητας μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Κατάρ και του Εκουαδόρ.

Κατά συνέπεια η ομάδα του Ισημερινού ξεκαθάρισε τα πράγματα από νωρίς στον πρώτο αγώνα του Α ομίλου, σκοράροντας και τα δύο γκολ της νίκης στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα με τον ίδιο σκόρερ, τον Βαλένσια. Με εκτέλεση πέναλτι στο 16ο λεπτό το πρώτο και με εντυπωσιακή κεφαλιά στο 31′ το δεύτερο. Υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πρώτη ήττα οικοδέσποινας χώρας στον εναρκτήριο αγώνα.

Οι παίκτες των “κίτρινων” είχαν πετύχει και άλλο γκολ, πριν από τα δύο που τελικά τους χάρισαν τη νίκη, όταν στο 3ο λεπτό ο Βαλένσια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά το ημι-αυτόματο οφσάιντ έδειξε πως ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον σκόρερ.

Ο φορ της Φενέρμπαχτσε με τα δύο γκολ που πέτυχε έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό δικό του σε τελική φάση Μουντιάλ. Είχε πετύχει και τα τρία τελευταία στο τουρνουά του 2014, ενώ πέτυχε δύο γκολ σε ένα ματς, όπως είχε κάνει και προ οκταετίας απέναντι στην Ονδούρα, επίτευγμα που δεν έχει πετύχει άλλος συμπατριώτης του.

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη αύριο, στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου. Η ήττα του Κατάρ οδήγησε αρκετούς οπαδούς- επισκέπτες της πρεμιέρας να αποχωρήσουν από το γήπεδο, αφήνοντας αρκετές κενές θέσεις, κάποιες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Επίσης πριν τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα, οι κερκίδες άρχισαν να αδειάζουν μαζικά…

Από την τελετή έναρξης λίγα στοιχεία προκάλεσαν καλή εντύπωση, όπως η παρουσία του Χολιγουντιανού ηθοποιού Μόργκαν Φρίμαν και η καλή ιδέα με την παρουσίαση όλων των μασκότ των προηγούμενων διοργανώσεων. Ο θρύλος της εθνικής Γαλλίας και παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 Μαρσέλ Ντεσαγί, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του «Al Bayt Stadium» κρατώντας το ολόχρυσο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ