Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜειώστε τον ΦΠΑ θα σας καταπιεί η ακρίβεια

Μειώστε τον ΦΠΑ θα σας καταπιεί η ακρίβεια

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Εγώ οικονομολόγος δεν είμαι. Αλλά χρησιμοποιώ, χαρτί και μολύβι. Και με χαρτί και με μολύβι σας λέω κύριοι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ενέργειας, ότι η άσκηση δεν βγαίνει.

Οσο καλή πρόθεση και να έχετε η ακρίβεια όχι απλώς “τρώει” τα εισοδήματα και απειλεί τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά εάν συνεχιστεί θα καταπιεί και το κυβερνητικό αφήγημα, περί οικονομίας και ανάπτυξης.

Ειλικρινά, θέλω να πιστεύω ότι οι κυβερνώντες είναι φυσιολογικοί άνθρωποι και πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και πληρώνουν ρεύμα κλπ.

Εαν μου πουν ότι όλα πάνε καλά, και ότι τα μέτρα φτάνουν, μάλλον ζουν κάπου αλλού. Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες, αλλά η άσκηση δεν βγαίνει και δεν μπορεί να μην το καταλαβαίνουν. Το…καζάνι βράζει και όταν φύγει το πέπλο της πανδημίας, θα το συνειδητοποιήσουν από τις αντιδράσεις των πολιτών.

Δεν είναι λογικό, να απορρίπτουν μέτρα ανακούφισης των πολιτών, μόνο και μόνο γιατί τα πρότεινε το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι ανοησία και δείχνει πολιτική τυφλότητα. Εαν κάτι είναι σωστό, το αποδέχεσαι και οι πολίτες στο πιστώνουν και κανείς δεν θυμάται τι έλεγε η αντιπολίτευση.

Εάν δεν κάνεις το σωστό τότε οι πολίτες το πιστώνουν στην αντιπολίτευση που το πρότεινε αλλά εσύ δεν άκουγες και το χρεώνουν σε εσένα που δεν το έκανες!

Τα άλλα όλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Καμία κυβέρνηση δεν άντεξε στο χρόνο, όταν παραβίαζε τον κανόνα της απλής λογικής.

Για αυτό και λέμε για άλλη μια φορά: πάρτε τώρα ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια. Αλλάξτε το αφήγημα, ότι η κρίση είναι περαστική. Μειώστε εδώ και…χθες τον ΦΠΑ σε είδη και προϊόντα που είναι βασικής ανάγκης για την επιβίωση των πολιτών και της οικονομίας. Σταματήστε τα παιχνίδια των κερδοσκόπων παντού.

Οι πολίτες από αυτό έκριναν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από αυτό θα κρίνουν και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα είναι λάθος να μην κάνουν ένα βήμα πραγματικής στήριξης, διότι καλά τα επιδόματα, καλά τα υψηλά μαθηματικά, αλλά ο κόσμος κρίνει με την τσέπη του. Και αυτή ήδη έχει αρχίσει να αδειάζει. Μειώστε λοιπόν τον ΦΠΑ εκεί που πρέπει και αυξήστε το βασικό μισθό όπως πρέπει.

Είτε πάμε σε εκλογές είτε όχι. Κάποια είναι θέματα κοινής λογικής…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ