Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πιο μεγάλη νέα της "πληγή" είναι πλέον ο Τεν...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πιο μεγάλη νέα της “πληγή” είναι πλέον ο Τεν Χαγκ…

Ξεκινάμε με τα δεδομένα. Αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν βλέπεται! Εκτός εάν αφήσουμε στην άκρη την τεράστια ιστορία της και προσεγγίσουμε το μέγεθός της από νέα, υποδεέστερη βάση.

Οι – χωρίς να είναι πλέον – αποκαλούμενοι:Κόκκινοι Διάβολοι“, σε 10 αγωνιστικές στην Premier League μετρούν 5 νίκες και 5 ήττες. Επίδοση που τους φέρνει στην 8η θέση πίσω από τις: Άστον Βίλα, Νιουκάστλ και Μπράιτον, εκτός φυσικά των πρώτων τεσσάρων που είναι οι: Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Θα πει κανείς ότι αυτή η βαθμολογική θέση μπορεί στη διάρκεια της σεζόν να βελτιωθεί. Καμία αντίρρηση. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει την αποκρουστική εικόνα του τρόπου που παρουσιάζει το παιχνίδι της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ομάδες που κάποτε δεν θα ήταν σε θέση να διανοηθούν να την αντιμετωπίσουν με αξιώσεις, της κάνουν πλάκα μέσα στο ίδιο της το γήπεδο, όπως συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι του Champions League με την Κοπεγχάγη! Μάλιστα, την Κοπεγχάγη, που για να βρεις φάσεις των αγώνων της πρέπει να κάνεις σχολαστική αναζήτηση στο διαδίκτυο…

Μετά από τρεις αγώνες στο Champions League, η ομάδα του Τεν Χαγκ μετράει δύο ήττες, από τη Μπάγερν και τη Γαλατασαράι και μία νίκη επί της Κοπεγχάγης, που για να την καταφέρει χρειάστηκε να σκοράρει ο Μαγκουάιρ και να αποκρούσει πέναλτι στις καθυστερήσεις ο κατά τα άλλα ανεπαρκέστατος Ονάνα

Μία εύκολη ανάγνωση, που επαναλαμβάνεται διαρκώς, υποστηρίζει πως από την ημέρα που αποχώρησε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 2013, κανείς εκ των διαδόχων του δεν άντεξε το ειδικό βάρος του συγκεκριμένου πάγκου.

Μόγιες, Γκιγκς, Φαν Χάαλ, Μουρίνιο, Σόλσκιερ και Ράνγκνικ, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, υπονομεύθηκαν από τις παθογένειες του club. Δεκτό, όμως δεν γίνεται τόσα χρόνια μετά αυτή να είναι η μόνη εξήγηση. Έχει επίσης σημασία από που προκύπτουν αυτές οι παθογένειες.

Διότι ακόμη μία σωστή ερμηνεία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ιδιοκτησία εμφανίζεται διαρκώς με το ένα πόδι στην έξοδο, χωρίς όμως να κουνάει τελικά το μαντήλι…

Η αβεβαιότητα που προκαλείται από αυτή τη συμπεριφορά, ταλαιπωρεί το club, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε όλα τα επίπεδα. Ούτε σε εκείνο των μεταγραφών, που είναι το πιο σημαντικό. Ο Anthony αποκτήθηκε περίπου με 100 εκατ., την ώρα που η City έδωσε για τον Haaland λιγότερα από 70…

Οι οπαδοί δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, εδώ και χρόνια. Έχουν κάνει πορείες κατά των Γκλέιζερς προς το άγαλμα Trinity, έξω από το Ολντ Τράφορντ, μετά τις συγκεντρώσεις τους στο Tollgate, την κοντινή παμπ.

Η εξαγορά της ομάδας από τους αμερικανούς το 2005 περιόρισε τότε το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού μίσους, λόγω των οκτώ ετών επιτυχίας στο γήπεδο υπό τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όμως τα επόμενα χρόνια της κακοδιαχείρισης και της υπάρχουσας αμηχανίας στο γήπεδο, έχουν φέρει την κατάσταση στα κόκκινα.

Επί της ουσίας κατηγορούνται ότι μετά το δάνειο που χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν το σύλλογο φόρτωσαν το χρέος που προέκυψε επίσης στο σύλλογο. Δεν είναι λίγοι οι οπαδοί που φωνάζουν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ πλήρωσε έναν αμερικανό δισεκατομμυριούχο ώστε αυτός και η οικογένειά του να την αποκτήσουν για να αποσπάσουν χρήματα από αυτή.

Η οικονομική ανάλυση δείχνει ότι προέκυψαν αμέτρητα κέρδη, όμως η ομάδα μετατράπηκε σε κάτι διαφορετικό χωρίς συναίσθημα, μία εταιρεία άψυχη, κάτι που ο κόσμος της δεν πρόκειται να το δεχθεί ποτέ. Κάπως έτσι δεν σταμάτησε ποτέ η κακοδιαχείριση στις μεταγραφές.

Πάμε τώρα και στο επίσης κρίσιμο ζήτημα. Εκείνο του προπονητή. Ο Έρικ Τεν Χαγκ δυστυχώς αποδεικνύεται λίγος για αυτό τον πάγκο. Με νοοτροπία η οποία δεν “ματσάρει” με τα χνώτα αυτής της τεράστιας ομάδας.

Οι επιλογές ενδεκάδας, το κοουτσάρισμα, η διαχείριση των παικτών του ρόστερ, άρα και η σχέση του μαζί τους, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Μετατρέποντας ολόκληρη United κάποιες στιγμές σε ομάδα της πλάκας!

Μετά την εύκολη εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-0, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι ήταν ευχαριστημένος από το μαχητικό πνεύμα των παικτών του! Η αρχή, είπε, ήταν δύσκολη, όμως τώρα η ομάδα παίρνει τα πάνω της. Χρειάζεται υπομονή, συμπλήρωσε, καθώς με την επιστροφή των τραυματιών τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα…

Τα είπε αυτά ο προπονητής που έβγαλε από το ματς τον Χόιλουντ, πριν τον… ανύπαρκτο Ράσφορντ. Που πέρασε σε ρόλο αμυντικού χαφ τον ΜακΤόμινεϊ αφού αποφάσισε να βγάλει τον Άμραμπατ. Ο Μπρούνο Φερνάντες τοποθετήθηκε ως δεξί εξτρέμ! Δεν χρησιμοποίησε τον Μάουντ από την αρχή, αντί των ΜακΤόμινεϊ ή Έρικσεν, αν και χρειαζόταν δύναμη και ταχύτητα. Ο Λίντελοφ τοποθετήθηκε αριστερό μπακ. Μύλος…

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς τον Ολλανδό τεχνικό ο οποίος πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Επίσης, οι άγγλοι τονίζουν ότι ο Τεν Χαγκ έχει χάσει τα αποδυτήρια, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα και η έλλειψη επικοινωνίας έχουν φέρει έντονη γκρίνια εντός της ομάδας.

Η προπονητική πλέον σηκώνει τα χέρια ψηλά, με έναν άνθρωπο του πάγκου που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και μάλλον θα έχει φύγει πριν αποφασίσουμε την προφορά του ονόματός του. Τεν Χαγκ ή Τεν Χαχ; Ό,τι κι αν θέλει ο καθένας μικρή σημασία έχει πλέον…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ