Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΛογαριασμοί ρεύματος: Σε φάσης προσγείωσης οι τιμές - «φουντώνει» ο ανταγωνισμός με...

Λογαριασμοί ρεύματος: Σε φάσης προσγείωσης οι τιμές – «φουντώνει» ο ανταγωνισμός με νέα προϊόντα

Νέα προϊόντα αναμένονται στην αγορά καθώς μετά και τις προσαρμογές της  ΡΑΑΕΥ στο θεσμικό πλαίσιο φόντο τα πολύχρωμα τιμολόγια  ανοίγει η “βεντάλια” του ανταγωνισμού.

Με βάση τις αποφάσεις πλέον οι προμηθευτές μπορούν να προσφέρουν σταθερά μπλε προϊόντα διάρκειας από 6-12 μηνών στα οποία θα εμπεριέχεται ρήτρα αποχώρησης αφού τόσο ο καταναλωτής όσο και ο προμηθευτής δεσμεύονται σε μια σταθερή τιμή για συγκεκριμένη διάρκεια ανεξαρτήτως της εξέλιξης της χονδρικής αγοράς.

Επίσης, με βάση τη ΡΑΑΕΥ, σε ό,τι αφορά τα μικτά προϊόντα τα οποία επισημαίνονται με κίτρινο χρώμα σε αυτά δεν μπορεί να εμπεριέχεται ρήτρα αποχώρησης ανεξαρτήτως του εάν προβλέπεται κάποια περίοδος σταθερής τιμής.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις αυτές ήλθαν μετά την κίνηση “ματ” της εταιρείας «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»  να προτάξει το προϊόν «Ρεύμα MAXI Home Fixed» , με το οποίο προσέλκυσε, περίπου 12.000 καταναλωτές και για το οποίο έγινε σχετική έγκληση από τη ΡΑΑΕΥ.

Στο δρόμο, όμως, που άνοιξε η  κινούνται και οι άλλοι πάροχοι. «ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». Στην εκκίνηση για ένα νέο προϊόν βρίσκεται η  Protergia ,με το νέοProtergia Οικιακό Value Safe, που είναι εξάμηνο μπλε σταθερό τιμολόγιο. Αναμένεται να έχει τιμή κιλοβατώρας στα 9,75 λεπτά, ανεξάρτητα από την κατανάλωση ή τη συνέπεια. Το πάγιο στο τιμολόγιο αυτό αναμένεται να είναι  στα9,90 ευρώ το μήνα και η ρήτρα αποχώρησης σε 50 ευρώ ανεξάρτητα από τον μήνα της αποχώρησης του πελάτη. Αναμένεται, δε, και η απάντηση από τους άλλους “παίκτες” με τη Ζενιθ να έχει μπει σε μια διαδικασία που μένει να αποσαφηνιστεί, μετά από μια πρώτη προσπάθεια για ένα ανάλογο προϊόν. Με βάση, δε, πλξηροιφορίες, κι άλλα τιμολόγια είναι σε “γραμμή” εισόδου (pipeline) στην αγορά, καθώς ήδη έχουν περάσει από το μικροσκόπιο της ΡΑΑΕΥ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ