Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚ. Χατζηδάκης: Δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξη με πράσινο χρώμα

Κ. Χατζηδάκης: Δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξη με πράσινο χρώμα

Το νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας» δίνει ώθηση στην ανάπτυξη με πράσινο χρώμα, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. «Είναι μεταρρύθμιση για το περιβάλλον, μεταρρύθμιση για την ιδιοκτησία, μεταρρύθμιση για την ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Τόνισε δε πως «είναι πατριωτικό μας καθήκον να βάλουμε φρένο στο χάος και στο οικιστικό και οικοδομικό μπάχαλο».

Αναφερόμενος στην εκτός σχεδίου δόμηση, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε πως πρέπει να σταματήσει η διασπορά fake news γύρω από αυτό το θέμα. «Όταν δει κανείς τα πραγματικά δεδομένα, θα δει ότι η παρέμβασή μας στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και στην εκτός σχεδίου δόμηση είναι παρέμβαση κοινής λογικής, που δεν αιφνιδιάζει μεν τους ιδιοκτήτες, αλλά ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της ιδιοκτησίας». Ειδικά για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια ανέφερε πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο και αποτελεί «βασική μεταρρύθμιση στον τομέα της χωροταξίας».

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως διακρίνεται για το ατελείωτο και πρωτοφανές της θράσος. «Ήσασταν κυβέρνηση του τίποτε, τουλάχιστον στην πολεοδομία και στη χωροταξία. Ο κόσμος σας μέτρησε, σας ζύγισε, βρεθήκατε ελλιποβαρείς και βρισκόσαστε και περισσότερο ελλιποβαρείς κάθε μέρα. Συνεχίστε τα ψέματα, την κακιασμένη αντιπολίτευση, τα άσφαιρα πυρά. Στην οπισθοδρομική σας προσέγγιση, απαντάμε με μεταρρυθμίσεις. Σας χαρίζουμε τη μικροψυχία και τη δημαγωγία κρατάμε το έργο», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ